Lovitură la alegerile locale pentru partidul lui Vladimir Putin. Rusia Unită pierde o treime din mandatele din Parlamentul Moscovei

NewMoney 09/09/2019 | 14:48 Ştiri
Lovitură la alegerile locale pentru partidul lui Vladimir Putin. Rusia Unită pierde o treime din mandatele din Parlamentul Moscovei

Rusia Unită, partidul aflat la putere în Rusia, a pierdut aproximativ o treime din mandatele pe care le deţinea în Parlamentul Moscovei, în alegerile municipale şi regionale de duminică, potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti, transmite Reuters, citată de News.ro.

Partidul lui Vladimir Putin ar urma însă să-şi păstreze majoritatea în adunarea din capitală, cu 26 de mandate din 45. Partidul Comunist a înregistrat de această dată o ascensiune, obţinând 13 mandate, faţă de cinci în scrutinul anterior.

În 2014, Rusia Unită a obţinut 28 de mandate, cărora li s-au adăugat aleşi independenţi pe care i-a susţinut.

Moscoviţii s-au prezentat duminică la urne în alegeri foarte urmărite, din cauza excluderii a numeroşi candidaţi din opoziţie, care a condus la manifestaţii importante în această vară. Opzanţii excluşi, între care se află numeroşi susţinători ai lui Aleksei Navalnîi, au acuzat autorităţile că i-au îndepărtat cu bună ştiinţă din scrutin.

Cu doi ani înaintea alegerilor legislative, Navalnîi a făcut din acest scrutin o etapă esenţială a bătăliei împotriva Rusiei Unite, a cărei cotă se află la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, din cauza nemulţumirii provocate de creşterea vârstei de pensionare şi scăderii constante a veniturilor.

Partidul Iabloko (liberal, opoziţie), a obţinut trei mandate, la fel ca Partidul Rusia Dreaptă, tot potrivit RIA Novosti.