Locuințe noi în Drumul Taberei. Cine le construiește

Gabriel Bucur 24/10/2016 | 17:10 Ştiri
Locuințe noi în Drumul Taberei. Cine le construiește

Compania British Romanian Investment Partnership va inaugura, în primăvara anului viitor, al doilea proiect rezidențial dezvoltat în România. Complexul de locuințe, denumit „New Residence București”, va fi amplasat în zona Drumul Taberei din București și va cuprinde 216 garsoniere și apartamente de două și trei camere.

Ansamblul va avea 24.000 de metri pătrați construiți, dispuși pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați de teren situat în sudul cartierului Drumul Taberei. Imobilele, construite în stil englezesc, cu regim de înălțime scăzut – parter, două etaje și mansardă -, însumează o investiție de 10 milioane de euro. Suma este apropiată de cea investită de British Romanian Investment Partnership pentru construirea primului proiect rezidențial în țara noastră, la Măgurele, în 2015.

Noul complex rezidențial va cuprinde 45 de garsoniere, 117 apartamente cu două camere și 54 de apartamente cu trei camere. New Residence București va dispune de spații comune protejate, lifturi, un parc privat, un club de socializare, locuri de parcare, 14 spații comerciale, un supermarket, o sală de fitness, un centru afterschool, o farmacie și locuri de joacă pentru copii. Totodată, în apropiere se află centre comerciale, școli, grădinițe, clinici medicale, precum și acces la mijloace de transport în comun.

Zona se află într-o continuă expansiune. Prelungirea Ghencea, cartierul Latin și complexul rezidențial Brâncuși sunt doar câteva dovezi ale ritmului alert în care vestul și sud-vestul cartierului Drumul Taberei s-au dezvoltat imobiliar, în ultimii 15 ani.

Prin proiectul New Residence București, ARDC (UK) Ltd – fondul de investiții britanic din care face parte compania British Romanian Investment Partners – realizează a doua investiție imobiliară în Capitală, după finalizarea ansamblului New Residence Măgurele, de anul trecut. Complexul de la Măgurele are 180 de apartamente, patru spații comerciale și opt case de tip individual și duplex. Constructorii New Residence sunt singurii membri din domeniul imobiliar prezenți în Clusterul Tehnic MTCH de la Măgurele.

Centrul, estul și nordul Bucureștiului sunt (încă) la mare căutare

Potrivit studiului Coldwell Banker Affiliates of Romania privind piața rezidențială din 2016, peste 14.000 de locuințe din proiecte rezidențiale vor fi finalizate în acest an, doar în București și împrejurimi. O creștere cu peste 25% față de anul anterior, fapt care indică cea mai mare cifră de finalizări din istoria pieței rezidențiale moderne din România, notează aceeași sursă.

Zonele de sud și de vest ale Bucureștiului nu mai atrag cea mai mare pondere a proiectelor rezidențiale dezvoltate, în timp ce în zonele semicentrale și de nord urmează să fie livrate un număr similar de locuințe, în 2016 față de 2015. În schimb, zona de est începe să se contureze ca un nou pol de dezvoltare rezidențială, cu aproape 2.000 de locuințe care vor fi finalizate în 2016.

La nivel național, vor fi finalizate în acest an peste 30.000 de locuințe în proiecte rezidențiale amplasate în marile orașe. Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, cele mai dezvoltate piețe regionale sunt Cluj Napoca și Sibiu, cu peste 3.500 de locuințe finalizate până la finalul anului 2016, Constanța, cu peste 2.000 de unități în construcție, și Brașov, cu aproape 1.750 de livrări programate pentru acest an.

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.