Liviu Dragnea, din nou la sediul DNA

NewMoney 14/01/2021 | 14:18 Ştiri
Liviu Dragnea, din nou la sediul DNA

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost dus, joi, la sediul DNA Bucureşti, în legătură cu vizita pe care a făcut-o în 2017 în Statele Unite ale Americii.

Fostul preşedinte al PSD LIviu Dragnea a ajuns, joi, la ora 14.00, la sediul DNA Bucureşti.

El a fost adus cu o dubă, fiind transportat de la penitenciar.

PSD ar fi achitat 100.000 de dolari unei firme de lobby din SUA, Madison & Co, pentru a facilita întâlniri ale liderului social-democrat Liviu Dragnea cu vicepreşedintele Mike Pence, cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor Paul Ryan, precum şi cu persoane influente din mediul politic, din presă şi din mediul academic, susţinea în noiembrie 2017 Legistorm.com, care prezenta documente postate pe site-ul Departamentului american al Justiţiei.

Din mailurile făcute publice de firma de lobby rezultă că discuţiile pe acest subiect au fost iniţiate de Gheorghe Dimitrescu, fost consul la Strasbourg şi la New York, care ulterior a fost consilier al vicepreşedintelui Camerei Florin Iordache.

Dragnea afirma, în noiembrie 2017, că a verificat la partid şi nu există niciun contract cu o astfel de firmă, iar „PSD nu a plătit niciun leu”.

Liviu Dragnea s-a aflat în SUA în ianuarie 2017, în contextul ceremoniilor de instalare a lui Donad Trump la Casa Albă. Atunci, liderul PSD a postat pe Facebook imagini în care părea că discută cu Trump cu ocazia a ceea ce a numit „o cină restrânsă”, deşi imaginile arătau că numărul celor prezenţi la eveniment era destul de mare.