Liberty Center, mallul care se salvează prin filme?

Gabriel Bucur 24/11/2016 | 16:07 Ştiri
Liberty Center, mallul care se salvează prin filme?

Compania de consultanță imobiliară JLL, care administrează mallul bucureștean Liberty Center, a anunțat că revitalizarea activității centrului comercial va începe odată cu deschiderea primului cinemaplex deținut de HappyCinema în Capitală.

Operatorul român de cinematografe HappyCinema, care mai operează cinematografe în patru orașe din țară, va deschide, în luna decembrie, șapte săli de cinema, pe o suprafață de aproximativ 3.340 de metri pătrați din mall.

De curând, proprietarii Liberty Center au desemnat compania JLL să se ocupe de „serviciile de property și asset management ale centrului comercial”, potrivit unui comunicat emis de JLL. Printre responsabilitățile companiei se numără acțiuni de promovare și crearea unui amestec optim de chiriași în mallul amplasat la intersecția extrem de tranzitată dintre Calea Rahovei și strada Progresului.

În 2012, Liberty Center a fost executat silit și vândut prin licitație, la prețul de pornire de 60 de milioane de euro. Deținut înainte de compania nord-irlandeză Mivan şi familia Awdi, mallul a fost scos la vânzare pentru neachitarea datoriilor către trei bănci.

Compania JLL mai are în administrare proprietăți imobiliare care totalizează aproape 200.000 de metri pătrați, respectiv parcul comercial Colosseum din cartierul bucureștean Chitila, clădirea de birouri Green Gate din apropiere de Marriott și nouă proprietăți industriale.

Inaugurat în noiembrie 2008, înainte ca efectele crizei financiare să se simtă și în România, Liberty Center are o suprafață de 25.700 de metri pătrați și peste 60 de chiriași din domenii precum îmbrăcăminte, servicii, restaurante și distracție. Printre chiriaşii-ancoră se numără brandurile Billa, Altex, Adidas, Deichmann, Kenvelo, Lee Cooper, Sephora, Steilmann, CCC, KFC, McDonalds și Spring Time. Mallul dispune și de o parcare de 600 de locuri.

 


FOTO: Liberty Center

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.