Laurențiu Mitrache, șeful CEC Bank, a demisionat. Cine este noul CEO

NewMoney 08/08/2019 | 15:26 Ştiri
Laurențiu Mitrache, șeful CEC Bank, a demisionat. Cine este noul CEO

Laurențiu Mitrache, CEO CEC Bank, care i-a urmat lui Radu Ghețea, a demisionat, invocând motive personale, care țin de familie. Mitrache, fost executiv al Leumi Bank timp de 9 ani, mai fusese anterior în managementul Volksbank, fiind unul dintre cei care s-a opus fără succes acordării de credite în monede exotice de către bancă, informează HotNews.

Noul executiv al CEC Bank, Ovidiu Neacșu, are 39 de ani și și-a început cariera în banking în 2005, la BNR, în cadrul Direcției de Reglementare și Autorizare. Doi ani mai târziu a plecat la BRD-Groupe Societe Generale, iar în 2009 la Volksbank, unde a avut întâi responsabilități în zona de risc iar apoi a ajuns vicepreședinte pe zona clienților corporativi.

După preluarea băncii de către Banca Transilvania, și-a reluat atribuții în zona de risc. În august 2015 a acceptat oferta Garanti Bank, unde a devenit director general adjunct și vicepreședinte în boardul executiv responsabil cu zonele de risc, conformitate, control și guvernanță corporatistă.

După doi ani la Garanti, în aprilie 2017 a fost numit în funcția de director executiv al diviziei de risc al Băncii Comerciale Carpatica și membru al Comitetului Directorilor cu un mandat de patru ani. Fuziunea băncii cu Nextebank, în urma căreia a rezultat Patria Bank, îl aduce pe Bogdan Neacșu în poziția de vicepreședinte de risc al noii entități.

Cât despre Radu Ghețea, cel mai longeviv președinte al CEC Bank, acesta va fi noul președinte al CA al Libra Bank, el fiind acum în faza finală a procesului de autorizare de către BNR.


FOTO: Mediafax