Laura Codruța Kovesi a obținut cele mai mute voturi în Comisia LIBE pentru postul de procuror-şef european

NewMoney 27/02/2019 | 12:39 Ştiri
Laura Codruța Kovesi a obținut cele mai mute voturi în Comisia LIBE pentru postul de procuror-şef european

Laura Codruţa Kovesi, câştigătoare la votul din Comisia LIBE pentru postul de procuror – şef european, obţinând 26 de voturi, față de cele doar 22 de voturi obținute de contracandidatul francez Jean-François Bohnert. Germanul Andrés Ritter a obținut un singur vot, scrie News.ro.

UPDATE „Acum am aflat rezultatul votului. Sunt foarte bucuroasă. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut”, a declarat ea pentru G4media, înainte de a pleca spre Bucureşti.

 

Prin urmare, Kovesi este propunerea Parlamentului european pentru postul de procuror-şef european.

Nominalizarea este făcută însă în urma negocierilor cu Consiliul UE.

După audierile celor trei candidaţi pentru postul de procuror-şef european în Comisiile LIBE şi de control bugetar din Parlamentul europan, marţi seară, în Comsia CONT a avut loc un vot consultativ, al cărui rezultat a fost: Laura Codruţa Kovesi (România): 12 voturi; Andreas Ritter (Germania): 1 voti; Jean-Francois Bohnert (Franţa): 11 voturi.

Coform G4media, Comisia pentru libertăţi civile şi justiţie (LIBE) a Parlamentului European a modificat  procedura de vot în privinţa celor trei candidaţi pentru şefia Parchetului european, cu puţin timp înaintea scrutinului. Astfel, fiecare membru al comisiei va avea la dispoziţie un singur vot – ”pentru”, ”împotrivă” sau ”abţinere” -, nu trei voturi aşa cum se decisese marţi seară.

Comisia LIBE este comisia decidentă în acest caz.


Foto: Mediafax