Ionuț Dumitrescu investește peste 16 milioane de euro în parcuri de retail la Bistrița și Târgoviște

Andreea Neferu 23/03/2017 | 11:55 Ştiri
Ionuț Dumitrescu investește peste 16 milioane de euro în parcuri de retail la Bistrița și Târgoviște

Compania de dezvoltare imobiliară Element Development, controlată de omul de afaceri Ionuț Dumitrescu, vrea să inaugureze în septembrie parcul de retail Bistrița Retail Park și tot anul acesta vrea să înceapă un proiect similar la Târgoviște. Investiția totală în cele două proiecte se ridică la 16,5 milioane de euro.

Parcul de retail de la Bistrița va avea 9.000 de metri pătrați, iar investiția se ridică la 7,5 milioane de euro. În cadrul galeriei comerciale va fi deschis și un magazin Selgros.

Totodată, Element Development a început demersurile de autorizare pentru un proiect similiar la Târgoviște, care va avea 11.000 de metri pătrați și va presupune o investiție de circa 9 milioane de euro. „Suntem în discuții cu câțiva chiriași pentru contracte de pre-închiriere  iar acest fapt ne-a încurajat să demarăm autorizarea proiectului, intenția fiind de a începe construcția până la sfârșitul anului”, a declarat Ionuț Bordei, CEO al Element Development.  Cu o experiență de 17 ani în industria locală de imobiliare, el s-a alăturat recent echipei Element Development, după ce a lucrat anterior în cadrul Eurisko, Cordia Futureal și DTZ Echinox (actualmente Cushman & Wakefield Echinox).

Ionuț Dumitrescu, fondatorul Element Development, este fondatorul firmei de consultanță imobiliară Eurisko, care a fost vândută în 2008 către CB Richard Ellis. Ulterior, el s-a concentrat pe dezvoltare imobiliară, construind proiecte precum clădirea de birouri HQ Victoriei, care a fost vândută în 2012 către fondul de investiții Zeus  Capital. De asemenea, Dumitrescu este implicat în business-ul de dezvoltare imobiliară Forte Partners, alături de Geo Mărgescu și Johny Jabra. Printre proiectele pe care Forte le are în derulare se numără complexul de birouri The Bridge din zona Orhideea, cu o suprafață totală închiriabilă de 56.000 de metri pătrați.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.