Iohannis: în viitorul CSAT vom discuta despre consumul de droguri în școli (VIDEO)

Elena Marinescu 11/09/2023 | 10:35 Ştiri
Iohannis: în viitorul CSAT vom discuta despre consumul de droguri în școli (VIDEO)
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că în viitoarea ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, un subiect foarte important va fi consumul de droguri în rândul tinerilor, pe care președintele îl consideră o amenințare la adresa securității naționale.”Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel.

Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale.

În acelaşi timp, vreau să subliniez importanţa comportamentelor preventive şi responsabile. Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun.

Prin educaţie şi conştientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor ameninţări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educaţie pentru sănătate în şcoli, care să le ofere elevilor toate informaţiile şi instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase”, a declarat preşedintele.

Importanţa noilor Legi ale Educaţiei

Preşedintele a declarat că avem în sfârşit legi ale educaţiei moderne care transpun în practică viziunea proiectului ”România Educată”, remarcând că o Românie competitivă se poate realiza numai printr-o educaţie de calitate, accesibilă tuturor elevilor şi studenţilor.

”Sunteţi primele generaţii care vor beneficia de reformele aplicate odată cu noul cadru legislativ care urmăreşte obiective îndrăzneţe”, le-a transmis şeful statului elevilor, la începutul noului an şcolar, potrivit News.ro.

 

Preşedintele Iohannis participă, alături de ministrul Educaţiei Ligia Deca şi de primarul sectorului 1 Clotilde Armand, la festivitatea de deschidere a anului şcolar la Şcoala gimnazială 162 din Capitală.