Iohannis, după decizia CCR: Premierul este obligat să meargă în faţa Parlamentului pentru votul de încredere

NewMoney 18/09/2019 | 17:24 Ştiri
Iohannis, după decizia CCR: Premierul este obligat să meargă în faţa Parlamentului pentru votul de încredere

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după decizia CCR, că premierul este obligat să meargă în faţa Parlamentului pentru votul de încredere, iar blocajele privind revocările şi numirea interimarilor sunt generate de refuzul premierului de a merge în Parlament. Preşedintele Iohannis a spus că, în ceea ce priveşte deciziile care îl privesc pe el, va hotărî după publicarea motivării CCR şi analiza acesteia.

Preşedintele Iohannis a precizat, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, că Guvernul nu mai are aceeaşi compoziţie ca înainte prin plecarea ALDE de la guvernare şi premierul e obligat de Constituţie să meargă în faţa Parlamentului să ceară un vot de încredere.

„Constat cu satisfacţie că şi CCR a ajuns în mod corect şi inevitabil exact la aceeaşi concluzie pe care o spun de trei săptămâni: Guvernul Dăncilă şi-a pierdut legitimitatea şi trebuie să meargă de îndată în faţa Parlamentului”, a mai afirmat preşedintele.

Klaus Iohannis a spus că „celelalte blocaje sunt generate de refuzul dnei prim-ministru de a se prezenta în faţa Parlamentului”.

„Deciziile mele referitoare a punerea în aplicare a hotărârii CCR le voi lua după publicarea şi analiza motivării deciziei”, a mai declarat preşedintele Iohannis.

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea premierului pe tema refuzului preşedintelui de a numi miniştri interimari. Curtea Constituţională a stabilit că preşedintele trebuie să numească interimarii propuşi de premier, dar precizează că premierul trebuie să meargă în Parlament pentru remaniere, urmare a retragerii ALDE de la guvernare.

Premierul Viorica Dăncilă îi cere preşedintelui Klaus Iohannis ca, în urma deciziei CCR, să semneze de îndată decretele de revocare a miniştrilor remaniaţi şi „să îşi îndeplinească atribuţiile respectând Constituţia pe care, în ultima perioadă, a călcat-o în picioare în mod conştient”.


Sursa: News.ro

FOTO: Mediafax