Iohannis: Deocamdată situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină sau un lockdown

Elena Marinescu 28/10/2020 | 18:30 Ştiri
Iohannis: Deocamdată situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină sau un lockdown

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că nu suntem în situaţia în care să ne gândim la un nou lockdown şi consideră că pandemia a fost gestionată bine până în prezent.

Şeful statului a fost întrebat, miercuri, în conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni, dacă în România nu se impune o nouă carantină, având în vedere numărul de îmbolnoviri şi faptul că multe state europene au luat deja o astfel de decizie şi a precizat: ”Aflăm de la buletinele de ştiri şi de la dvs şi de la alţii că la noi pandemia e în extindere, dar în realitate lucrurile la noi au fost gestionate până acum bine. Chiar statele despre care vorbiţi au un număr de cazuri mult mai mare ca noi, chiar raportat şi la populaţie. Ei au fost nevoiţi să ia măsuri drastice. Noi nu ne dorim acest lucru”.

Şeful statului a precizat că autortăţile şi românii, împreună, trebuie să gestioneze pandemia. ”Spun de fiecare dată autorităţilor şi românilor să combată eficient răspândirea acestei epidemii. Noi cu mască, cu igienizare, iar autorităţile cu măsuri, cum am spus şi ieri extinderea locurilor la ATI. Nu ne dorim un aşa numit lockdown. Deocamdată situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină sau un lockdown”, a mai afirmat Iohannis.

Şeful statului a mai spus că stocurile de echipamente blocate în depozitele Unifarm vor fi folosite în viitorul apropiat. „Cu siguranţă acele ventilatoare, masti, trebuie puse în circulaţie şi folosite unde e nevoie de ele şi sunt convins că asta se va întâmpla în viitorul apropiat”, a declarat Klaus Iohannis.

Legat de creșterea numărului de cazuri de coronavirus, preşedintele a spus că „ce s-a putut face s-a făcut”. „Legat de numărul de bolnavi, suntem în pandemie şi ce s-a putut face s-a făcut. Nu cred că trebuie să căutăm acum vinovaţi”, a declarat şeful statului.