Investiție de 22 de milioane de euro în Iași

Carol Dan 17/01/2017 | 12:32 Ştiri
Investiție de 22 de milioane de euro în Iași

Compania Elsaco Electronic, în colaborare cu Doosan Lentjes, au realizat o instalație de desulfurare la termocentrala CET 2 din Iași. Proiectul, în valoare de 21,7 milioane de euro, va duce atât la scăderea poluării în oraș, cât și la creșterea calității serviciului de alimentare cu energie termică a locuitorilor.

“Este un proiect cu care ne mândrim, fiind cea mai rapid realizată instalație de acest tip din Europa”, a declarat, într-un comunicat, Ovidiu Butnaru, managerul de proiect din Elsaco Electronic.

Compania are lucrări și în Republica Moldova, care vizează reabilitarea sistemului de termoficare din Chișinău, și a deschis o sucursală în Belgia, țară unde participă la construcții-montaj în trei șantiere.

Elsaco Electronic are aproape 370 de angajați, iar pentru 2017 și-a bugetat o cifră de afaceri de aproximativ 173 milioane de lei, în creștere cu 9% față de nivelul de 158,8 milioane de lei prognozat pentru 2016.

 

FOTO: Mediafax

Carol Dan și-a început munca în presă în 2005, în Bistrița. După nouă ani în agenția de presă Mediafax, a trecut la cotidianul Ziarul Financiar și apoi la site-ul wall-street.ro. În septembrie 2016 s-a alăturat redacției New Money. Scrie pe domeniile energie și industrie.