Hotelul Doubletree by Hilton Oradea, clasificat cu 4 stele, a fost vândut cu 11 milioane euro

Andrei Dumitru 07/06/2022 | 12:13 Ştiri
Hotelul Doubletree by Hilton Oradea, clasificat cu 4 stele, a fost vândut cu 11 milioane euro

Hotelul Doubletree by Hilton Oradea, clasificat cu 4 stele şi aflat în portofoliul companiei SIF Hoteluri, controlată aproape integral de SIF Banat-Crişana, a fost vândut. Tranzacţia s-a realizat prin negociere directă, preţul final fiind de 11 milioane euro, situându-se peste limita superioară a intervalului de preţ estimată prin raportul de evaluare, arată un raport al SIF Hoteluri transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Un raport anterior al acţionarului arată că decizia a fost luată pe fondul problemelor generate de pandemia de coronavirus, dar şi pe fondul lipsei acute de personal calificat şi al creşterii preţurilor la materii prime, mărfuri, utilităţi, ca şi al costurilor de brand şi management ridicate.

”SIF HOTELURI SA informează acţionarii că în data de 03.06.2022 a încheiat promisiunea bilaterală de vânzare-cumpărare privind transferul întregii activităţi hoteliere, economice şi comerciale, desfăşurate în cadrul Hotelului DoubleTree by Hilton, situat în localitatea Oradea, Aleea Ştrandului nr 9, judeţul Bihor, incluzând imobilele, mijloacele fixe, obiectele de inventar, stocurile de mărfuri, activele mobile necorporale, angajaţii, contractele cu furnizorii şi orice alt activ corporal sau necorporal. Aprobarea vânzării mai sus menţionate de către Consiliul de administraţie al SIF Hoteluri s-a realizat în baza hotărârii nr. 1/17.03.2022 a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor SIF Hoteluri SA, prin care Consiliul de administraţie a fost împuternicit să efectueze tranzacţia, la un preţ cel puţin egal cu valoarea justă rezultată dintr-un raport de evaluare, întocmit de un evaluator independent autorizat, cu cel mult 3 luni anterior agreării preţului de vânzare. Tranzacţia s-a realizat prin negociere directă, preţul final fiind de 11 milioane euro, situându-se peste limita superioară a intervalului de preţ estimată prin raportul de evaluare întocmit în conformitate cu cerinţele prevăzute în cuprinsul hotărârii nr. 1/17.03.2022 a AGEA SIF Hoteluri SA”, arată anunţul.

În baza promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare urmează a se încasa un avans în sumă de 4.000.000 euro, urmând ca diferenţa de preţ să fie încasată odată cu încheierea contractului de vânzare-cumpărare.

”Transferul dreptului de proprietate de la vânzător la cumpărător urmează să se efectueze numai la momentul achitării integrale a preţului, în baza şi în conformitate cu clauzele contractului de vânzare-cumpărare care urmează a fi încheiat. Vom informa acţionarii cu privire la orice situaţii semnificative care vor apărea în derularea tranzacţiei”, mai arată anunţul.

Grupul hotelier Hilton a afiliat hotelul din Oradea în 2009, investiţia în modernizare fiind indicată atunci la 15 milioane euro.