Grupul Autonom, controlat de frații Ștefan, a finalizat prima emisiune de obligațiuni în valoare de 20 milioane euro

NewMoney 08/11/2019 | 18:08 Ştiri
Grupul Autonom, controlat de frații Ștefan, a finalizat prima emisiune de obligațiuni în valoare de 20 milioane euro

Autonom Services SA a realizat cu succes prima sa emisiune de obligațiuni în cadrul unui plasament privat în valoare de 20 milioane euro. Obligațiunile au o maturitate de 5 ani, cu un cupon de 4,45% plătibil anual, și urmează să fie listate pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București (BVB).

“Am participat în ultimii ani la evenimentele organizate de BVB, apropiindu-ne de această comunitate, mai ales după ce Autonom Services a fost nominalizată în programul Made in Romania în 2017 și, în acest context, am decis să ne diversificăm sursele de finantare și să creștem astfel maturitatea medie a finanțărilor noastre prin intermediul unei emisiuni de obligațiuni, devenind astfel vizibili ca emitent pe piața de capital”, a declarat Marius Ștefan, co-actionar și fondator al Grupului Autonom International, din care face parte Autonom Services SA.

Emisiunea de obligațiuni a fost suprasubscrisă, având o structură echilibrată a subscriitorilor, unde se regăsesc atât persoane fizice, cât și investitori instituționali (fonduri deschise de investiții, bănci, societăți de investiții financiare, societăți de asigurări).

Acest lucru demonstrează faptul că există interes din partea investitorilor locali pentru alternative de plasament în titluri de calitate listate la bursa din București. “Recomandăm companiilor antreprenoriale să își îndrepte atenția către bursă, ca alternativă viabilă de finanțare a afacerilor lor”, a declarat Dan Ștefan, co-acționar al Grupului Autonom International.

Plasamentul privat a fost intermediat de BRD Groupe Societe Generale, în calitate de Coordonator unic al tranzacției, și de BT Capital Parteners – divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de Manager.

Autonom Services SA este cel mai important jucator independent cu capital românesc de pe piețele de leasing operațional auto și rent-a-car din Romania. Aceasta dispune de o rețea națională de 44 agenții localizate în 33 de orașe din România.

Autonom Services SA a achizitionat în iunie 2018 BT Operational Leasing, subsidiara de leasing operațional a Băncii Transilvania. Veniturile din exploatare consolidate conform IFRS pentru Autonom Services SA în 2018 au fost de 251,3 mil. lei, în timp ce în primul semestru din 2019, acestea s-au situat la 178,7 mil lei.