Fratele lui Ștefan Mandachi preia centrul comercial Bucovina

Andrei Dumitru 16/11/2022 | 11:05 Ştiri
Fratele lui Ștefan Mandachi preia centrul comercial Bucovina

Cometex, dezvoltator imobiliar de parcuri retail, anunță finalizarea tranzacției și predarea ștafetei către omul de afaceri Andrei Mandachi a centrului comercial Bucovina din Suceava, cel mai cunoscut complex amplasat în inima orașului. Tranzacția, în valoare de 7 milioane de euro, este cea mai mare la nivel local din anul 2022 și are potențialul de a transforma centrul orașului Suceava. Compania Cometex, parte din grupul Altex România, a deținut proprietatea comercială timp de peste 15 ani.

Acesta este o tranzacție între doi antreprenori români, pentru binele și folosul comunității locale. Suntem încântați să predăm ștafeta unui cunoscut investitor la nivel local. Suntem convinși că acesta va aduce plus valoare proiectului, cunoscând foarte bine obiceiurile, nevoile, dorințele sucevenilor în ceea ce privește o experiență de shopping cât mai plăcută, în cel mai de notorietate brand și centru comercial local, Bucovina.

În ceea ce privește planurile companiei noastre, vom continua să rămânem dedicați strategiei și investițiilor în parcuri de retail moderne, inclusiv în județul Suceava, unde avem deja planuri și proiecte concrete la Rădăuți, Vatra Dornei, fiind o zonă cu potențial foarte mare.”  a declarat Adrian Urdă, CEO COMETEX.

Aceasta nu este singura tranzacție de acest tip pe care Cometex o realizează în județul Suceava. Acum câțiva ani, compania a vândut centrul comercial Nada Florilor din Fălticeni tot către un antreprenor local. Compania, aflată într-un proces continuu de transformare și înnoire, marchează astfel finalizarea și vânzarea completă a portofoliului de proprietăți ce existau de dinainte de 1989, clădiri achiziționate și exploatate de grupul Altex România. Planurile companiei Cometex se concentrează de acum înainte pe parcuri moderne de retail cu un plan ambițios de peste 30 de proiecte, la nivel național, în următorii 2 ani, în orașe precum București, Timișoara, Brașov, Iași, Giurgiu, Focșani, Zalău, Râmnicu Vâlcea, Botoșani, Târgoviște, Călărași, etc.

Centrul comercial Bucovina are 4 etaje și o suprafață închiriabilă de aproximativ 8.000 mp.