Foxconn, principalul producător de iPhone-uri, va relua o parte din producţia din China

NewMoney 11/02/2020 | 11:29 Ştiri
Foxconn, principalul producător de iPhone-uri, va relua o parte din producţia din China

Foxconn, principalul producător de iPhone-uri, a obţinut luni acordul autorităţilor din China pentru redeschiderea a două fabrici mari, care au fost închise din cauza coronoavirusului şi intenţionează să reia producţia chiar dacă au revenit la muncă doar 105 dintre angajaţi, a declarat o sursă citată de Reuters.

Foxconn, cel mai mare producător de dispozitive electronice pe bază de contract, a obţinut aprobare pentru reluarea activităţilor la fabrici din oraşul Zhengzhou, din estul Chinei, şi din Shenzhen, în sudul ţării, a spus persoana.

Cele doua fabrici reunesc majoritatea liniilor de asamblare de iPhone-uri ale Foxconn, iar menţinerea suspendării producţiei ar afecta livrările la nivel global.

Foxconn a refuzat să comenteze

În Zhengzhou, aproximativ 16.000 de persoane, respectiv sub 10% din forţa de muncă, au revenit luni la fabrică, iar la Shenzhen circa 20.000, de asemenea 10% din forţa de muncă, a spus sursa.

“Fabrica din Shenzhen şi-a anunţat angajaţii să revină mâne la lucru”, a spus persoana.

”Activităţile vor fi reluate în etape, în mod ordonat. Dar dificultăţile mari vor continua după reluarea producţiei, din cauza situaţiei grave a epidemiei”, potrivit sursei.

Firma de cercetare a pieţei Trendforce a redus luni estimarea sa privind producţia de iPhone-uri în primele trei luni ale anului cu circa 10%, la  41 de milioane de telefoane.

Foxconn a raportat luni o scădere de 12% a veniturilor în luna ianuarie, faţă de intervalul similar al anului trecut, la 364,6 miliarde de dolari taiwanezi (12 miliarde dolari). Compania nu a publicat alte date.

Acţiunile Foxconn au scăzut luni cu până la 2,4%, peste declinul de 0,3% al pieţei.

Huawei a reluat producția

Huawei, cel mai mare producător chinez de smartphone-uri, a anunţat săptămâna trecută că a reluat producţia de dispozitive de consum şi echipamente de telecomunicaţii şi că operaţiunile decurg normal.

Unele companii, între care Samsung Electronics, au reluat luni activităţile, dar sute de alte fabrici şi magazine la nivelul întregii ţări continuă să fie închise.


Sursa: News.ro