Fondatorul rețelei private de sănătate Regina Maria a cumpărat pachetul majoritar al Intermedicas

NewMoney 24/02/2017 | 19:40 Ştiri
Fondatorul rețelei private de sănătate Regina Maria a cumpărat pachetul majoritar al Intermedicas

Wargha Enayati, fondatorul rețelei private de sănătate Regina Maria, aflată acum în portofoliul fondului de investiții Mid Europa Partners, a cumpărat pachetul majoritar de 51% al Intermedicas, companie specializată în second opinion sau a doua opinie medicală. Valoarea întregului pachet se ridică la 400.000 de euro și are la bază infuzia de capital, tranzacția în sine și o sumă prevăzută pentru dezvoltarea companiei.

Acțiunile Intermedicas se împart acum între Wargha Enayati (foto), cu pachetul majoritar de 51%, Ana-Maria Marian cu 21%, Sergiu Neguț – 15% și Dan Mitrea – 13%.

„Intermedicas este (…) un start up care împreună cu alte proiecte medicale pe care le am în derulare și cu foarte mare potențial de dezvoltare, vor crea sinergii care vor conduce la inovații și la servicii medicale de top”, a declarat Wargha Enayati. El are peste 20 de ani de activitate în piața serviciilor medicale din România și a fondat rețeaua Regina Maria, care acum este controlată integral de fondul de investiții Mid Europa Partners.

Schimbarea la nivel de acționariat în cadrul Intermedicas nu va aduce modificări la nivelul responsabilităților acționarilor deja existenți, astfel că activitățile pe segmentele de retail și de corporate ale companiei rămân în responsabilitatea Anei-Maria Marian, iar relația cu pacienții va fi gestionată în continuare de Dan Mitrea, din poziția de director medical.

„Know-how-ul și viziunea de business pe care Wargha Enayati o promovează ne vor ajuta să cultivăm în continuare conceptul de second opinion la noi în țară, să creștem gradul de educare medicală a pacienților, să conștientizeze că acesta este un drept al lor și un serviciu care le poate salva viața”, a declarat Ana-Maria Marian, CEO-ul Intermedicas.

Intermedicas a fost fondată în 2011, iar compania se aștepta anul trecut la afaceri de 1,7 milioane de lei, după ce a încheiat 2015 cu un business total de 1,1 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.