Fechet: 100.000 de noi locuri de muncă „verzi”, până în 2050

Elena Marinescu 11/04/2024 | 12:28 Ştiri
Fechet: 100.000 de noi locuri de muncă „verzi”, până în 2050

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, susţine că energia regenerabilă va putea ajuta la crearea a peste 100.000 de noi locuri de muncă „verzi” în România, până în 2050.

„Mă bucur că reuşim din nou să încercăm să punem pe agenda publică, pe de o parte, noutăţile în materia tehnologiilor de mediu şi în acelaşi timp să discutăm încă o dată despre schimbări climatice, despre impactul pe care schimbările climatice îl au deja în România şi nu numai şi să sperăm că la sfârşitul acestor zile putem spune împreună că acest eveniment a fost unul de succes. Abia aştept să particip şi să văd fiecare expozant, să văd ce anume propune în cadrul acestui târg.

Atunci când vorbim despre energie verde, atunci când vorbim despre surse de energie regenerabilă, că e energie eoliană sau energie solară, nu discutăm doar despre un mediu mai curat, ci şi despre tehnologii şi despre locuri de muncă.

Şi în scenariul ‘România neutră’, în care ne-am propus să ajungem până în anul 2050, vom avea cel puţin 100.000 de locuri de muncă noi, 100.000 de locuri de muncă ‘verzi’”, a spus Fechet în deschiderea evenimentului Green Energy Expo & Romenvirotec, de la Romexpo, potrivit Agerpres.

Evenimente dedicate protejării mediului înconjurător

La târgul de la Romexpo vor participa peste 150 de branduri internaţionale şi locale din domeniile energetic şi protecţiei mediului, 40 de speakeri internaţionali şi locali şi vor avea loc demonstraţii de tehnologii şi echipamente pe teren exterior. De asemenea, evenimentul va oferi o varietate impresionantă de standuri şi expoziţii, inclusiv standuri de mari dimensiuni (400 mp).

Concomitent, va avea loc şi Forumul Internaţional de Mediu, organizat de publicaţia Infomediu Europa, în parteneriat cu cancelaria prim-ministrului şi MMAP, în cadrul căruia sunt programate sesiuni plenare, workshop-uri şi paneluri de discuţii, cu scopul de a aduce împreună lideri de opinie, experţi internaţionali, reprezentanţi ai Guvernului şi iniţiative private pentru a dezbate şi dezvolta soluţii sustenabile pentru provocările globale ale mediului.