eMAG Ungaria fuzionează cu unul dintre cei mai mari retaileri online din ţara vecină şi ţinteşte vânzări de un miliard de euro

NewMoney 21/03/2019 | 13:04 Ştiri
eMAG Ungaria fuzionează cu unul dintre cei mai mari retaileri online din ţara vecină şi ţinteşte vânzări de un miliard de euro

eMAG Ungaria și Extreme Digital, cei doi lideri ai comerțului online din Ungaria, au anunţat, joi, fuziunea care dă naștere uneia dintre cele mai importante companii de e-commerce din Europa Centrală și de Est, cu o țintă de vânzări de un miliard de euro în șase ani.

„Acest parteneriat reprezintă o recunoaștere a scalabilității și calității tehnologiilor eMAG dezvoltate în ultimii zece ani. Avem certitudinea că dezvoltarea eMAG în regiune se va intensifica în urma acestei fuziuni, creând premisele extinderii în țările unde Extreme Digital deja activează”, a spus Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Extreme Digital a fost fondat în 2001 de către Balázs Várkonyi și Gyula Kelemen, cei mai puternici antreprenori din zona de tehnologie din Ungaria. Noul retailer are o ţintă de un miliard de euro în şase ani, potrivit companiei.

„În urma fuziunii, eMAG România va deveni acționar majoritar al noii entități, cu 52% din acțiuni, restul de 48% revenind acționarilor Extreme Digital. Finalizarea tranzacției este condiționată de primirea acordului autorităților de concurență”, se arată în comunicat..

Balázs Várkonyi, în calitate de CEO, și Gyula Kelemen, în calitate de CFO, alături de Cătălin Diț, actualul Country Manager al eMAG Ungaria, vor conduce noua companie cu sediul la Budapesta. Tehnologia folosită în Ungaria și în cele cinci țări noi (Cehia, Slovacia, Slovenia, Croația și Austria) va fi cea dezvoltată de eMAG.

„Pentru partenerii din Marketplace, eMAG devine astfel o poartă către scalarea și internaționalizarea afacerilor, în timp ce pentru clienții din Ungaria se traduce în mai multe beneficii: acces la un număr mai mare de produse, prețuri mai bune, comoditate mai mare prin servicii de livrare și retur la standarde înalte”, se mai arată în comunicat.


Foto: Mediafax