Donald Trump a câștigat alegerile din SUA. Bursele, inclusiv cea de la București, reacționează negativ

Andreea Neferu 09/11/2016 | 11:18 Ştiri
Donald Trump a câștigat alegerile din SUA. Bursele, inclusiv cea de la București, reacționează negativ

Republicanul Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale din Statele Unite, cu un rezultat care a surprins întreaga lume.

Bursele din întreaga lume au afișat o primă reacție negativă la această răsturnare de situație, în contextul în care investitorii se tem că noul președinte va crea incertitudini la nivel economic în întreaga lume.

Astfel, indicele S&P 500 a pierdut 5 procente, punând la încercare limitele de tranzaționare. De asemenea, monenda mexicană, peso-ul, s-a depreciat puternic pe seama temerilor că Trump va promova o politică comercială protecționistă, scrie Bloomberg.

Odată cu victoria lui Trump, inclusiv Bursa de la București a resimțit scăderi în această dimineață. Indicele BET, care include cei mai lichizi zece emitenți de pe bursă, a deschis în scădere astăzi, cu aproape 2% față de ședința de tranzacționare de ieri. Și leul a pierdut un ban față de euro la începutul ședinței de tranzacționare de astăzi, cursul BNR de miercuri fiind de 4,5072 lei/euro, un plus de 0,2% pentru moneda europeană.

 


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.