Fostul șef al Poliţiei Române, audiat la DNA

Gabriel Bucur 27/06/2018 | 11:31 Ştiri
Fostul șef al Poliţiei Române, audiat la DNA

Chestorul Cătălin Ioniţă, fostul șef al Poliției Române, s-a prezentat, miercuri, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), la o zi după ce și-a dat demisia de la conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), anunță News.ro.

Cătălin Ioniță a spus, la sosirea la DNA, că a fost citat în calitate de suspect într-un dosar și a precizat că va lupta „până în pânzele albe” pentru a-şi demonstra nevinovăţia. Ioniţă a ajuns la DNA în jurul orei 11.00. El a declarat că fost citat în 18 iunie să se prezinte pentru a-i fi adusă la cunoştinţă calitatea de suspect într-un dosar

„Am fost citat în 18 iunie pentru a mi se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect într-un dosar. Am considerat că este de datoria mea să fac un pas înapoi pentru a proteja imaginea Ministerului de Interne şi a Poliţiei Române. Demisia mea este un gest de demnitate şi onoare”, a declarat Cătălin Ioniţă, potrivit News.ro.

Citiți și: Alina Bica a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare. Unde s-ar afla acum fosta șefă DIICOT

El a spus că nu îşi face probleme pentru că este nevinovat, cariera sa fiind „impecabilă”. „Nu există nicio abatere a mea de la lege şi de la morală şi voi demonstra acest lucru. Dincolo de suprinderea pe care o am, am determinarea să clarific aceste aspecte”, a mai spus fostul şef al Poliţiei Române.

Cătălin Ioniță a adăugat că va da detalii după discuţia cu procurorii DNA. El a fost înlocuit, marţi, de la conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), iar Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că Ioniţă a cerut ministrului Carmen Dan să fie schimbat din funcţie, din motive persoane.

Ioniţă va fi înlocuit la conducerea Poliției Române cu şeful Poliţiei de Frontieră, Ioan Buda. 

Cătălin Ioniţă a fost împuternicit pentru şase luni în funcţia de şef al Poliţiei Române în 17 ianuarie, când l-a înlocuit pe Bogdan Despescu, demis în urma scandalului izbucnit după arestarea poliţitului Eugen Stan, cercetat după ce a agresat sexual mai mulţi copii. Ioniţă a fost numit la propunerea ministrului Carmen Dan, situaţie care a provocat un conflict cu premierul de atunci Mihai Tudose.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.