Di-Pet Centrum, afaceri cu aproximativ 80% mai mari în 2022

NewMoney 07/02/2023 | 16:57 Ştiri
Di-Pet Centrum, afaceri cu aproximativ 80% mai mari în 2022

Într-o piață pe cât de concurențială pe atât de exigentă cu jucătorii, cea a clinicilor veterinare, Di-Pet Centrum are planuri ambițioase pe termen mediu și lung, între care să devină spital veterinar și să dezvolte serviciul de pethotel.

Cu două cabinete veterinare deschise în București, fiecare dispunând de un petshop și o farmacie, compania a avut afaceri cu aproximativ 80% mai mari în 2022, prin comparație cu 2021, până la 360.000 de euro, într-un moment delicat din punct de vedere economic, marcat de ceșterea inflației.

”2022 a fost un an al schimbărilor: am relocat clinica într-un sediu nou, un spațiu foarte potrivit cu specificul activității noastre, care ne-a permis extinderea gamei de servicii pe care le oferim clienților noștri. De asemenea, tot anul trecut, am pus la punct un serviciu de consultații online, prin care printr-un apel video, putem ajuta atât clientul cât și pacientul”, detaliază Ileana Cristina Alecsandri (foto), doctor veterinar de profesie si fondatoarea Di-Pet Centrum.

Potrivit spuselor sale, în 2022, creșterea prețurilor a fost principalul motiv de îngrijorare, dar s-a adaptat consecințelor acestui lucru și a minimizat costurile pentru întreținere transferând activitatea într-un sediu nou, o locație independentă energetic.

”Nu pot să spun că situația de la graniță ne-a influențat prea mult, cel puțin nu în mod direct. Efectul a fost același ca pentru toate celelalte domenii de afaceri, la nivel economic si social general. Domeniul în care activez eu nu presupune relaționarea directă cu țara vecină. Ucraina nu reprezintă un furnizor pentru noi, nu cumpărăm materiale sanitare, echipamente medicale sau alte produse de la ei”, adaugă Ileana Cristina Alecsandri.

Despre mediul economic din România, la modul general, spune că ”dintre minusuri, ar puncta sistemul fiscal care ar trebui reformat în totalitate, de la principii și până la criterii de taxare ale antreprenoriatului”. ”Pentru oamenii de afaceri, ar fi necesare schimbări radicale privitor la statutul antreprenorului, suntem pana la urma unul dintre jucătorii importanți în bunul mers al economiei acestei țări.”

De asemenea, tot în categoria minusuri, a punctat și lipsa aproape totală a unui sistem de educație financiară, atât în școli și mediul universitar, cât și ulterior absolvirii școlilor și universităților prin programe speciale și obligatorii în cadrul  diferitelor forme de pregătire profesională și specializări.

Despre piața în care se dezvoltă firma sa, Ileana Cristina Alecsandri mai spune că este un domeniu considerat  ”de prestări servicii”, care va trece de asemenea prin schimbări. ”Se discută din ce în ce mai des despre apariția multinaționalelor și în domeniul nostru, respectiv a investitorilor care vor achiziționa mai multe afaceri mici și vor crea lanțuri de clinici, similar cu ceea ce există în medicina umană (de asemenea, în cea veterinară în alte tari). Industria produselor destinate animalelor de companie este deja reprezentată de comercianți care dețin lanțuri de magazine de specialitate, trendul este ca și în unitățile medicale să se întâmple același lucru. Va fi o provocare să ramâi pe piață în mod independent când se va întâmpla asta”, detaliază , Ileana Cristina Alecsandri. Totodată, crede că perioada imediat următoare este favorabilă și unităților de nișă, cum sunt centrele medicale veterinare ultraspecializate, care practică doar o anumită specialitate, de exemplu chirurgia minim invazivă.