Deschiderea sezonului estival vine cu preţuri mai mari. Cât va costa un şezlong la mare, de 1 Mai?

Elena Marinescu 16/04/2024 | 11:41 Ştiri
Deschiderea sezonului estival vine cu preţuri mai mari. Cât va costa un şezlong la mare, de 1 Mai?

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat cât ar putea să coste un şezlong la mare de 1 Mai, având în vedere că încă nu s-a desfăşurat licitaţia pentru plajele de pe litoralul românesc.

O concesiune pe termen scurt înseamnă costuri mai mari, iar acest lucru ar duce la creșterea tarifelor pentru şezlonguri, care ar putea fi închiriate chiar şi cu 100 de lei per bucată.

Ştefan Oprea crede că turismul din România ar trebui să le ofere turiştilor români posibilitatea de relaxare. El a adăugat că a discutat cu autorităţile locale din zona Mangalia despre o colaborare mai bună între autorităţile locale şi minister, dar şi cu celelalte autorităţi, cu Plajele Române.

„Încă nu s-a desfăşurat licitaţia pentru plaje. 1 Mai vine deja, bate la uşă. Trebuie să avem posiblitatea să le amenajeze”, a spus Ştefan Oprea, adăugând că antreprenorii au nevoie de o perioadă mai lungă de concesiune pentru plaje.

O concesiune pe perioadă scurtă, de un an, duce și la costuri mai mari. „Nu trebuie să ne mirăm că ajunge şezlongul să coste 100 de lei. Asta face ca românii să nu vină în România pe litoral şi să meargă unde plaja este mai ieftină”, a spus ministrul la un post TV, potrivit digi24.ro.