Dedeman, Monsson Trading și Celco donează un robot de dezinfecție pentru Spitalul Județean Constanța

Andrei Dumitru 03/11/2020 | 13:57 Ştiri
Dedeman, Monsson Trading și Celco donează un robot de dezinfecție pentru Spitalul Județean Constanța

Companiile Dedeman, Monsson Trading și Celco și-au unit forțele pentru a susține Spitalul Județean Constanța cu o sponsorizare în valoare totală de 50.000 de euro, pentru achiziția unui robot de dezinfecție cu raze UV.

Cele trei companii au oferit unității medicale această sponsorizare prin intermediul Fundației Mecena, care aparține Spitalului Județean Constanța. Dedeman a contribuit la suma totală cu 25.000 euro, Monsson Trading a alocat 17.000 euro, iar Celco a donat alți 8.000 euro.

Spitalul Județean Constanța a primit la începutul acestei săptămâni robotul de dezinfecție UVD – Model B, iar în prezent personalul medical este instruit ca să îl poată utiliza în mod cât mai eficient. Robotul folosește spectrul de lumină UVC pentru dezinfectarea într-un timp foarte scurt a spațiilor mari, cum sunt secțiile și saloanele unităților spitalicești. De exemplu, timpul pentru dezinfecția unui hol de secție este de 12 minute, iar robotul este foarte eficient întrucât inactivează până la 99,99% dintre bacteriile rezistente de tipul Coronavirus, Clostridium Difficile, MRSA, VRE, Norovirus etc..

Întotdeauna am ales să punem oamenii în centrul preocupărilor și acțiunilor noastre, iar acum, poate mai mult decât oricând, trebuie să sprijinim comunitățile în care activăm și în special pe cei care luptă pentru noi toți în prima linie. Ne bucurăm de fiecare dată când găsim parteneri alături de care reușim să facem bine. Într-o lume nouă, în care distanțarea fizică înseamnă grijă și responsabilitate, colaborarea și apropierea spre inițiative benefice pentru oameni vor deschide calea către un viitor mai sigur și mai bun,” a afirmat Dragoș Pavăl, unul dintre cei doi fondatori ai retailerului de bricolaj Dedeman.

Am hotărât să suplimentăm donația pentru Spitalul Județean Constanța întrucât sănătatea personalului medical și a pacienților trebuie să ne preocupe pe toți și vrem să dăm un semnal că noi continuăm să susținem unitățile spitalicești, care se află în linia întâi a luptei cu virusul COVID-19”, a declarat, la rândul său, Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading. Compania anunțase deja în martie, la debutul oficial al pandemiei, că a donat în total aproximativ 140.000 euro către Spitalul Județean Constanța și către Spitalul de Boli Infecțioase Constanța pentru achiziția a două aparate de ventilație mecanică, respectiv a unui Sistem Real Time PCR și a echipamentelor necesare folosirii acestuia.

Credem că acest robot va reuși să protejeze mai bine medicii, întreg personalul medical și pacienții din Spitalul Județean Constanța. De aceea, am decis să ne implicăm și în acest proiect și să facem o nouă donație către spital”, a spus, la rândul său, Niculae Dușu, președintele grupului Celco. De la izbucnirea pandemiei, Celco a achiziționat aparatură medicală și consumabile în valoare de peste 200.000 euro, pe care le-a pus la dispoziția Spitalului Clinic Județean Constanța.

Robotul UVD – Model B este produs de UVD Robots din Danemarca. Compania daneză a oferit Spitalului Județean de Urgență Constanța o reducere semnificativă de preț pentru achiziția echipamentului medical. Robotul are în componență opt lămpi UV-C produse de Philips. Fiecare dintre aceste lămpi are un consum de putere de 180 W și o putere de 5 W de UV-C măsurată la o distanță de 1 m.