Creștere semnificativă de cazuri de COVID-19 în Grecia, cu şase zile înainte să-şi deschidă frontierele

NewMoney 09/06/2020 | 12:33 Ştiri
Creștere semnificativă de cazuri de COVID-19 în Grecia, cu şase zile înainte să-şi deschidă frontierele

Ministerul grec al Sănătăţii anunţă o creştere importantă a bilanţului contaminărilor cu noul coronavirus începând de joi – 97 de cazuri, dintre care 52 de cazuri în ultima zi, cel mai mare bilanţ zilnic înregistrat de la 23 aprilie. Între cele 97 de contaminări se află 13 sunt turişti din străinătate, precizează ministerul.

Grecia a anunţat că urmează să deschidă frontierele – începând de la 15 iunie -, fără să impună teste de COVID-19 la intrarea în ţară sau carantină, şi o reluare a zborurilor către Atena şi Salonic.

Atena urmează să primească turişti din 29 de ţări, inclusiv din România

Celelalte ţări sunt Albania, Austria, Bulgaria, Cehia, Coreea de Sud, Croaţia, Cipru, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Germania, Israel, Japonia, Liban, Lituania, Malta, Muntenegru, Macedonia de Nord, Norvegia, Noua Zeelandă, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus de la începutul epidemiei a crescut la 3,049 de cazuri şi la 182 de morţi din cauza COVID-19.

În total 690 de contaminări (22.6%) din numărul total au legătură cu căşătorii în străinătate, iar 1,735 (56.9%) au fost depistate în legătură cu alte cazuri.

Zece bolnavi se află la terapie intensivă, unde 80% din cazuri prezintă probleme de sănătate subiacente şi sunt în vârstă de peste 70 de ani.

”Oricine crede că a scăpat de coronavirus greşeşte”, avertizează adjunctul ministrului Protecţiei Civile şi Managementului crizelor, Nikos Hardalias, care îndeamnă populaţia să respecte măsurile impuse cu privire la igienă şi distanţarea socială.

”Virusul este în declin, dar nu înseamnă că a dispărut”, subliniază el.