COVID Story. Ce a păţit un bărbat care a refuzat internarea şi apoi a ajuns pe oxigen

Elena Marinescu 16/07/2020 | 21:25 Ştiri
COVID Story. Ce a păţit un bărbat care a refuzat internarea şi apoi a ajuns pe oxigen

Un bărbat din Târgovişte care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus şi care iniţial era asimptomatic, în doar trei zile, a auns în stare critică la spital. În urmă cu exact două săptămâni, bărbatul, în vârstă de 43 de ani, fost sportiv de performanță şi nefumător, credea că are toate șansele să treacă ușor prin boală, mai ales că s-a testat doar pentru că avea febră ușoară.

Trei zile mai târziu, după două nopți crunte și dureri insuportabile răspândite în tot corpul, a decis să meargă totuși la spital. Analizele făcute la internare erau alarmante, așa că medicii l-au trecut pe supliment de oxigen. Acum el recunoaște că a greșit că nu a mers de la început la spital și spune că experiența i-a schimbat întreaga viață.

Pacientul e încă internat în Secția COVID a Spitalului de Urgență din Târgoviște, unde a acceptat să își spună povestea pentru Digi24. Cristian Focșan a povestit că, iniţial, s-a simțit rău, avea febră şi frisoane. El a fost sfătuit de angajatul DSP să se interneze, însă a refuzat, spunând că vrea să stea acasă, că se simte bine, trecându-i febra şi tusea. A treia zi însă a început să îi fie rău, având dureri de burtă, tuse puternică şi ameţeli. S-a internat în cele din urmă, speriat de agravarea stării de sănătate, medicii descoperind că avea plămânii infiltrați.

Cand simti ca te-ai nascut a doua oara…Nici în visele cele mai urâte nu credeam ca pot păți asa ceva."Diamantele se…

Posted by Cristian Focsan on Wednesday, July 15, 2020

Pacientul a povestit că a trăit momente de confuzie, ținându-se de pereți pentru a ajunge pe patul din salon, fiind pus pe oxigen la ATI. Acum starea sa este bună şi le recomandă persoanelor care ezită să meargă la spital că există riscul să ajungă în stare gravă: „Acest virus afectează pe oricine, indiferent de vârstă. Câteva saloane mai încolo sunt doi tineri de 25 de ani care abia se țin pe picioare și sunt persoane de 60 de ani care prezintă o stare generală mai bună. Ne afectează în mod diferit, dar e important să fim sub supravegherea medicilor”.