Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Forte Gaz de către Premier Energy

Emil Popescu 19/09/2017 | 16:14 Ştiri
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Forte Gaz de către Premier Energy

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care furnizorul şi distribuitorul de gaze naturale Premier Energy, controlat de fondul ceh de investiţii Emma Capital, a achiziţionat compania românească Forte Gaz GN.

“Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu reglementările în domeniu, şi a constatat că activitățile companiilor nu se suprapun în România. Ca urmare, operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei”, arată autoritatea de concurență, într-un comunicat.

Premier Energy a fost înfiinţată în 2007, sub numele Petrom Distribuţie Gaze SRL, la acea dată fiind controlată de OMV Petrom. În 2013, controlul a fost preluat de compania Ligatne Limited, înregistrată în Cipru, printr-un acord de cesiune a părţilor sociale.

Și Premier Energy și Forte Gaz sunt active pe piețele furnizării şi distribuţiei de gaze naturale.


Foto: Mediafax

Emil are o experiență de peste 15 ani în presa economică, din care 13 la agenția Mediafax. Pentru NewMoney scrie pe domenii precum energie, industrie și auto.