Comerțul online a trecut în etapa dispozitivelor mobile

Gabriel Bucur 23/01/2017 | 14:06 Ştiri
Comerțul online a trecut în etapa dispozitivelor mobile

Românii preferă tot mai mult să folosească telefoanele mobile și tabletele, în detrimentul calculatoarelor și laptopurilor. Tendința se observă accentuat și în comerțul online, unde, în 2016, numărul vizitatorilor care folosesc dispozitive mobile pentru a accesa site-uri de comerț a crescut cu 26%, anunță eMAG, într-o analiză.

Anul trecut, peste 151 de milioane de vizite înregistrate pe site-ul eMAG au venit din smartphone și tabletă, dublu față de situația din 2015. Vizitele din dispozitive mobile au reprezentat cam 55% din traficul total al site-ului în 2016, de 270 de milioane de vizite, total mai mare cu două treimi decât cel din 2015.

În ultimii doi ani, vizitele de pe telefoane și tablete au crescut de cinci ori. De asemenea, spre sfârșitul lui 2016, au fost două luni, septembrie și decembrie, în care dispozitivele mobile au adus 60% din traficul eMAG. Cei mai mulți preferă sistemul de operare Android, iar puțin peste o cincime folosesc iOS.

Potivit datelor magazinului online, cele mai multe comenzi ale utilizatorilor de dispozitive mobile, 62%, au fost făcute de persoane care au până în 35 de ani. „Folosirea smartphone-ului a devenit firească, iar comerțul online se potrivește foarte mult cu acest comportament”, a declarat Bogdan Axinia, VP Platforms & Technology Director în cadrul eMAG. O treime din comenzile eMAG din 2016 au provenit de pe dispozitive mobile, ceea ce înseamnă o creștere de aproape 150% față de anul precedent.

Și accesările utilizatorilor de calculatoare s-au înmulțit. Cele 120 de milioane de vizite de anul trecut au însemnat o creștere cu 23% față de anul precedent.

În 2015, Google anunța că, pentru prima oară, căutările din motorul propriu provenite din dispozitive mobile au depășit 50% din total.

Infografic eMAG mobile_2017


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.