Ciolacu: Prelungim cu încă două luni limitarea adaosului comercial la alimentele de bază

Andrei Dumitru 31/01/2024 | 10:45 Ştiri
Ciolacu: Prelungim cu încă două luni limitarea adaosului comercial la alimentele de bază

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că Guvernul va prelungi, în şedinţa de miercuri, cu încă două luni limitarea adaosului comercial la alimentele de bază.

„Scopul principal al şedinţei de astăzi este să prelungim cu încă două luni limitarea adaosului comercial la alimentele de bază. Este o decizie prin care, începând cu a doua parte a anului trecut, am oprit creşterea speculativă a preţurilor. În lipsa acestei măsuri, românii ar fi plătit pentru alimentele de bază preţuri mai mari cu 20%.

În paralel, am stabilit să fie doar pe două luni, împreună cu marile lanţuri de magazine, cărora le mulţumesc încă o dată pentru disponibilitate şi pentru faptul că doresc, împreună cu Guvernul, să găsească cele mai bune soluţii şi mai ales să găsim în perioada următoare un mecanism predictibil pe termen lung”, a spus Ciolacu în debutul şedinţei de Guvern.

El a arătat că prin această măsură se doreşte „ţinerea preţurilor sub control, iar fermierii, producătorii şi procesatorii români să primească răsplata corectă pentru munca lor”.