Cine este Sevil Shhaideh, propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier

NewMoney 21/12/2016 | 12:48 Ştiri
Cine este Sevil Shhaideh, propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier

Sevil Shhaideh (52 de ani), fost ministru al Dezvoltării, este propunerea alianței PSD-ALDE pentru funcția de premier al României. În cazul în care va fi desemnată prim-ministru, ea va fi prima femeie din istoria României care va ocupa această funcție.

Shhaideh, de religie musulmană, este absolventă a Academiei de Științe Economice, Facultatea de Planificare Economică și Cibernetică. În perioada 1987-1991, a fost angajată ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanța, iar între 1991 și 1993 a fost manager sisteme informatice în cadrul Direcției de Muncă și Protecție Socială a județului Constanța. În perioada 1993-2007, a fost director sisteme informatice al Consiliului Județean Constanța, iar ulterior, până în 2012, a condus Direcția Generală de Proiecte din Consiliului Județean Constanța. În 2012, când Liviu Dragnea a fost numit la conducerea Ministerului Dezvoltării, Shhaideh a fost desemnată secretar de stat în același minister.

Între 2000 și 2012, a fost președinte al Asociației Naționale a Informaticienilor din Administrația Publică.

Sevil Shhaideh este o apropiată a lui Liviu Dragnea, iar șeful PSD a fost martor la căsătoria acesteia, potrivit informațiilor din presă.

Potrivit ultimei declarații de avere, din 2016, Shhaideh deține un apartament de 47 de metri pătrați și trei locuințe în Siria, precum și mai multe conturi cu o valoare de circa 500.000 de lei.

„Nu va fi un guvern de vedete, ci un guvern care merge la treabă. Notorietatea va fi dată de ceea ce fac ei (membrii Executivului – n.r.). Guverul va avea un drum foarte bine stabilit. Nu trebuie să inventeze lucruri, nu trebuie să gasească soluții în câteva zile. E un program foarte bine articulat ce trebuie să îl ducă la îndeplinire. Nu va fi ușor de pus în practică”, a spus Liviu Dragnea, președintele PSD.

 


FOTO: Mediafax