Cine este noul șef al Siemens România, un business de aproape 140 de milioane de euro anual

Andreea Neferu 23/07/2018 | 17:38 Ştiri
Cine este noul șef al Siemens România, un business de aproape 140 de milioane de euro anual

Siemens SRL, principala subsidiară locală a conglomeratului industrial german cu același nume, va avea de la începutul lunii octombrie un nou CEO, pe Cristian Secoșan, cel care a mai condus compania în perioada 2009-2012.

Secoşan va prelua, începând cu 1 octombrie 2018, şi poziţia de director al biroului Siemens din Republica Moldova.

De-a lungul carierei sale, Cristian Secoşan a ocupat poziţii de management în cadrul unora dintre cele mai importante companii din domeniul energiei şi ingineriei. ”Ca CEO al Siemens SRL, Cristian Secoşan va continua dezvoltarea direcţiilor strategice ale companiei: electrificare, automatizare şi digitalizare”, potrivit companiei.

Până la debutul mandatului lui Cristian Secoşan, responsabilităţile poziţiei de Chief Executive Officer din cadrul Siemens sunt preluate de către Titus Loew, CFO al companiei. Activitatea reprezentanţei Siemens din Republica Moldova va fi coordonată pe perioada tranziţiei de Otto Oberparleiter. George Cătălin Costache, fostul CEO, a părăsit compania Siemens începând cu data de 30 iunie 2018.

Siemens operează în prezent 4 fabrici şi 4 centre de cercetare-dezvoltare pe plan local, având peste 2.000 de angajaţi. Siemens SRL a înregistrat în anul fiscal încheiat în septenbrie 2017 venituri de aproximativ 136 milioane de euro.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.