Cine este noul șef al Rehau România, un business de peste 50 de milioane de euro

Andreea Neferu 16/01/2017 | 12:07 Ştiri
Cine este noul șef al Rehau România, un business de peste 50 de milioane de euro

Furnizorul de profile din PVC Rehau România, parte a grupului german Rehau, are din ianuarie un nou country manager, Adin Tabacu, care îl va înlocui pe Bela Varga, cel care a condus începând cu 2013 compania.

De profesie inginer constructor, Adin Tabacu (54 de ani) lucrează de mai bine de două decenii în cadrul Rehau România, ocupând din 1995 funcția de director național de vânzări al departamentului de soluții pentru ferestre din cadrul Rehau  România. Anterior, el a condus șantiere din România și Germania în funcțiile de șef de punct de lucru și șef de șantier. De asemenea, Tabacu este licențiat în Psihologie.

Rehau România are în acest moment trei birouri de vânzări, la București, Cluj și Bacău, unde lucrează circa 100 de angajați. Compania a încheiat anul 2015, cel mai recent pentru care există informații, cu o cifră de afaceri de aproape 229 de milioane de lei (aproape 52 de milioane de euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

Profilele din PVC au ponderea cea mai importantă în vânzările companiei, generând circa două treimi din afaceri, însă Rehau comercializează și instalații termice, produse pentru infrastructură, respectiv pentru industrie.

Produsele comercializate pe piața locală de Rehau sunt aduse de la fabrici ale grupului din alte țări, în special din Germania. Compania a închis în 2010 fabrica de țevi din plastic pe care o deținea la Cisnădie.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.