VIDEO Cum arată cel mai lung pod maritim din lume. Urmează să fie inaugurat în China

Sebastian Popescu 03/04/2018 | 12:04 Ştiri
VIDEO Cum arată cel mai lung pod maritim din lume. Urmează să fie inaugurat în China

China a construit cel mai lung pod maritim din lume, care va lega Hong-Kong, Macao și China continentală.

Podul de 55 de km -cu șase benzi, patru tuneluri și patru insule artificiale- a fost construit în 7 ani și va înjumătăți timpul calătoriei din Macao în Hong Kong, potrivit Al Jazeera. Astfel, șoferii nu vor mai fi nevoiți să ocolească golful care desparte cele două regiuni autonome din sudul Chinei.

Potrivit Al Jazeera, podul a înghițit o cantitate de oțel cu care se puteau construi 60 de turnuri Eiffel, fapt ce a dus costul proiectului la câteva miliarde de dolari.

„Am inclus foarte mulți experți din Marea Britanie, SUA, Elveția, Japonia și Olanda. În total, sunt din 14 țări”, a declarat pentru Al Jazeera Gao Xinglin, șeful echipei care a construit podul.

Autoritățile estimează că peste 40.000 de mașini vor traversa zilnic podul, odată ce va fi inaugurat, însă nu au confirmat data exactă când va fi deschis circulației.

Locuitorii din cele două regiuni sunt nemulțumiți, însă, de construcția podului și susțin că este o nouă încercare a Chinei de le submina autonomia. Potrivit Hong Kong-ului, China ar încerca să  „rupă” granița dintre cele două state, după ce a anunțat că va muta controlul vamal de la frontieră în centrul orașului.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei în 1997. Deși are un sistem politic și economic separat, Beijing-ul are ultimul cuvânt în privința deciziilor importante luate de regiunea autonomă.