Cel mai mare dezvoltator imobiliar din România a deschis un nou centru comercial la Râmnicu Vâlcea

Andreea Neferu 07/12/2017 | 14:53 Ştiri
Cel mai mare dezvoltator imobiliar din România a deschis un nou centru comercial la Râmnicu Vâlcea

NEPI Rockcastle, cel mai mare dezvoltator imobiliar de pe plan local, a inaugurat astăzi centrul comercial Shopping City Râmnicu Vâlcea, în urma unei investiții de 40 de milioane de euro.

Proiectul de retail are peste 70 de magazine și o suprafață închiriabilă de 27.900 de metri pătrați, generând peste 700 de locuri de muncă în județul Vâlcea.

„Decizia de a investi în Râmnicu Vâlcea se datorează potențialului semnificativ al întregii regiuni și este o dovadă clară a angajamentului nostru de a dezvolta piața de retail din România, a spus Sebastian Mahu, head of asset manager în cadrul NEPI Rockcastle.

Ancora de retail a centrului comercial este Carrefour, care are o suprafață de vânzare de 7.500 de metri pătrați, iar printre magazinele deschise în Shopping City Râmnicu  Vâlcea se numără New Yorker, Hervis, Altex, Anna Cori, Pepco, Douglas sau Benvenuti.

NEPI a cumpărat în 2015 un teren de 12 hectare în Râmnicu Vâlcea de la foști acționari ai companiei BelRom, dezvoltator și proprietar de centre comerciale. În Râmnicu Vâlcea, oraș cu puțin peste 100.000 de locuitori, există alte două centre comeriale, River Plaza dezvoltat de portughezii de la Sonae Sierra, precum și Winmarkt, al companiei italiene IGD.

Din portofoliul românesc al companiei NEPI Rockcastle fac parte Mega Mall, Promenada, Vulcan Value Centre, Shopping City Timișoara, City Park Mall of Constanţa, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Shopping City Galaţi, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Shopping City Râmnicu Vâlcea, dar şi alte centre comerciale în țară. NEPI Rockcastle deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView, Aviatorilor 8 în Bucureşti, City Business Centre în Timişoara şi The Office în Cluj.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.