Carrefour își face cooperativă agricolă în județul Giurgiu

Andreea Neferu 28/03/2017 | 19:16 Ştiri
Carrefour își face cooperativă agricolă în județul Giurgiu

Retailerul Carrefour lansează un proiect de cooperativă agricolă, primul de acest gen inițiat de un jucător din comerțul modern. Cooperativa înființată de Carrefour aduce în același loc ”80 de familii, 60 de hectare și 5.000 de tone de legume” din localitatea Vărăști, județul Giurgiu.

”Proiectul inițiat de grupul Carrefour aduce mai aproape producătorii agricoli cu experiență și consumatorii care apreciază produsele românești de calitate”, potrivit invitației la conferința de lansare a cooperativei, transmisă de Carrefour.

Acest demers vine în contextul în care legea ”51% produse românești pe raftul supermarketurilor” ar urma să fie modificată, după ce Comisia Europeană a lansat oficial o procedură de infringement împotriva României cu privire la această reglementare.

Carre­four are o rețea de circa 290 de magazine pe toate tipurile de formate – hipermarketuri, supermarketuri, magazine de proximitate, de comerț online și magazine Billa.


Sursă foto: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.