Care sunt cele mai vândute mărci de autovehicule comerciale rulate

Bianca Dobrescu 03/09/2019 | 13:49 Ştiri
Care sunt cele mai vândute mărci de autovehicule comerciale rulate

Autovehiculele de transport Mercedes-Benz Sprinter, tractoarele Fendt Farmer și mini-excavatoarele JCB 1-3 sunt cele mai tranzacționate produse din ultimele șase luni, potrivit datelor furnizate de către platforma globlă Tradus,  dedicată autovehiculelor comerciale și echipamentelor rulate, parte din Grupul OLX.

Cu peste 75.000 de autovehicule comerciale de transport, 60.000 de utilaje agricole și aproximativ 42.000 de echipamente de construcții listate, Tradus este cea mai mare piață pentru autovehicule comerciale și echipamente rulate, transmite compania.

Cât despre clasamentul ceor mai tranzacționate branduri de autovehicule comerciale de transport (rulate),
Mercedes-Benz se află pe primul loc, în timp ce Ford Transit și Iveco Daily ocupă pozițiile 2, respectiv 3. Lansat în 1995, Mercedes-Benz Sprinter și-a păstrat popularitatea chiar și în prezent. Mai mult, producătorul Mercedez-Benz mai are încă două branduri în topul categoriei de transport: Actros (autovehicule grele) și Vito.

Pe de altă parte, clasamentul echipamentelor agricole rulate arată că fermierii caută diversitate și calitate în privința producătorilor și brandurilor cumpărate. Produs în regiunea Allgäu, brandul Fendt este primul în topul celor mai populare autovehicule agricole rulate, tranzacționate pe Tradus. Marca este urmată de Massey Ferguson, brand al producătorului american de echipamente agricole, prezent pe piață din 1953, New Holland, Kubota și John Deer.

De asemenea, mini excavatoarele britanice JCB se află în topul preferințelor cumpărătorilor Tradus, urmate de încărcătoarele Volvo L. Ultimele trei poziții sunt acoperite de excavatoare de origine japoneză: Hitachi ZX, Komatsu PC și Kubota KX, ușor de folosit și cu o capacitate de excavare între 1 și 6 tone.

 

După studiile în Filosofie, Bianca Dobrescu intră în presa economică. Mai întâi lucrează la ziarul Bursa, pe urmă la Business Cover, Forbes, Capital, Leaders Reunited și ulterior în cadrul ziarului Adevărul. La NewMoney acoperă subiecte legate de lumea antreprenorială.