Care sunt cele mai populare staţiuni de pe litoralul românesc, în funcţie de numărul de rezervări

Andrei Dumitru 27/07/2023 | 14:58 Timp Liber
Care sunt cele mai populare staţiuni de pe litoralul românesc, în funcţie de numărul de rezervări

Cele mai populare staţiuni de pe litoralul românesc, în funcţie de numărul de rezervări, sunt Eforie Nord, Costineşti şi Mamaia, potrivit unei analize Travelminit.ro.

Dintre utilizatorii Travelminit.ro care şi-au petrecut vacanţa în ţară, 25% au ales staţiunile din nordul litoralului, iar 62% dintre aceştia au preferat Constanţa şi staţiunile din sud.

”Şi în acest an, litoralul rămâne destinaţia de top pentru călătorii români în sezonul estival. O dovadă în acest sens o reprezintă numărul în creştere al rezervărilor pentru lunile de vară. Staţiunile Eforie Nord, Costineşti şi Mamaia sunt la cea mai mare căutare în rândul turiştilor care şi-au rezervat vacanţa prin intermediul platformei hoteliere online Travelminit.ro. Dintre utilizatorii care şi-au petrecut vacanţa în ţară, 25% au ales staţiunile din nordul litoralului, în timp ce 62% dintre aceştia au preferat Constanţa şi staţiunile din sud”, anunţă platforma.

Costurile medii ale unui sejur pe litoral pot varia în funcţie de zonă, dar şi de unitatea de cazare aleasă. Potrivit Travelminit.ro, în staţiunile din nordul litoralului, preţul mediu al unui sejur de 3 nopţi, pentru 2 adulţi, este de 1.388 de lei, în timp ce în sudul litoralului, preţul mediu al aceluiaşi tip de sejur este de 1.123 de lei. În acest caz, cea mai costisitoare staţiune este Mamaia Nord, cu un preţ mediu de 1.438 lei, iar Techirghiol este cea mai accesibilă, având un preţ mediu de 573 de lei.

Un sejur de 3 nopţi, în nordul litoralului, pentru o familie de 2 adulţi cu 2 copii, costă în medie 1,763 de lei. În sudul litoralului, acelaşi sejur are preţul mediu de 1.562 lei. Cu toate acestea, cele mai ridicate preţuri s-au înregistrat în staţiunea Jupiter, cu o medie de 2.637 de lei, iar cele mai ieftine, în staţiunea Mangalia, cu un preţ mediu de 724 de lei.

”Pe lângă tarifele pentru cazare, turiştii români care planifică o vacanţă la mare trebuie să ţină cont şi de diversele cheltuieli care apar în timpul şederii lor. De exemplu, preţul pentru o masă într-un restaurant de pe litoral poate varia între 25 şi 55 de lei. Dacă doresc să savureze nelipsitele hamsii, acestea pot costa aproximativ 25 de lei, în timp ce o pizza costă 45 de lei, iar un burger are un preţ mediu de aproximativ 20 de lei. În ceea ce priveşte şezlongurile, costul acestora începe de la 25 de lei şi variază în funcţie de staţiune. Mulţi turişti optează pentru pachete promoţionale, care le oferă multiple avantaje, precum acces la servicii suplimentare, mese şi şezlonguri incluse”, mai arat platforma.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conţine 7.500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă şi acoperă o gamă largă de cazare în toată ţara (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţa rezervărilor cu card de vacanţă. Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 200 milioane de euro şi peste 500 de angajaţi.

În 2022, Szallas Group (inclusiv Travelminit) a fost achiziţionat de către Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce şi media din Polonia, cotată la bursă şi cu sediul în Varşovia.