Caravana NewMoney „Centenar 2018”, la Cluj: „România stă pe o mare de aur care se numește apa termală”

NewMoney 28/09/2018 | 16:05 Ştiri
Caravana NewMoney „Centenar 2018”, la Cluj: „România stă pe o mare de aur care se numește apa termală”

Turismul balnear din România chiar ar putea cuceri străinii dacă ar exista o strategie clară care să promoveze stațiunile cu potențial. Investiții s-au făcut, urmează și altele. În cadrul evenimentului”Centenar 2018: 100 de idei pentru România”, organizat vineri în Cluj-Napoca, Nicolae Căpușan,proprietar Sun Garden Resort, a subliniat importanța acestui segment, cu atât mai mult cu cât, în opinia lui, turismul chiar este o componentă esențială pentru economia României.

”România stă pe o mare de aur care se numește apa termală. Deținem o treime din izvoarele și apa termală din România”, a declarat Căpușan. Acesta a amintit de Băile Herculane, unde, deși s-au deschis hoteluri noi, totuși sunt necesare multe alte invetiții.

De altfel, potrivit Luciei Morariu, zeci de milioane de euro s-au investit, în ultimii ani, în stațiunile balneare, în principal pe partea de hotelărie.

Probleme mari sunt, însă, pe partea de infrastructură, o problemă generală la nivelul întregii țări, pe care reprezentanții mediului de afaceri, prezenți la eveniment, au adus-o, de asemenea, în discuție. Sintetizând, potrivit lui Emil Boc, primarul Cluj-Napoca, ”infrastructura este principalul element al competitivității”.

În 2018, revista NewMoney și Romanian Business Leaders au pus cap la cap 100 de idei și soluții ale comunității de afaceri și antreprenoriale din România pentru dezvoltarea regiunilor țării în următorul secol. La finalul caravanei, ideile colectate vor fi prezentate, într-un proiect, autorităților statului.


Foto: AFP/Mediafax

d