Bucureștiul este al treilea cel mai ieftin oraș din lume pentru străini

NewMoney 12/06/2018 | 12:47 Ştiri
Bucureștiul este al treilea cel mai ieftin oraș din lume pentru străini

Bucureștiul este al treilea cel mai ieftin oraș din lume în care un străin se poate muta, după Cairo și Bangalore, cheltuielile inițiale ale unui expat în Capitală fiind de circa 644 de euro pe lună, potrivit unei analize a motorului de căutare de locuințe Nestpick, care ia în calcul 80 de orașe din întreaga lume.

Din această sumă, care reprezintă cheltuiala medie a unui străin în prima lună de relocare în București, circa 120 de euro sunt costurile medii de obținere  și procesare a vizei de imigrant, 239 de euro – chiria lunară, 20 de euro – cheltuieli cu internetul și telefonia mobilă, 252 de euro – costuri cu mâncarea, iar 13 euro – cheltuieli cu transportul public.

În același top, Dubaiul este considerat cel mai scump oraș din lume pentru expați, costul primei luni după relocare fiind de 3.632 de euro, în timp ce Auckland (Noua Zeelandă) ocupă poziția a doua, cu 3.420 de euro.

Cele mai ieftine orașe pentru expați sunt Cairo (Egipt), cu un cost lunar de 560 de euro, respectiv Bangalore (India), cu 633 de euro. Budapesta și Sofia sunt considerate capitale mai scumpe decât Bucureștiul, costul inițial de relocare fiind de 742, respectiv 812 euro.

”Costul vieții este de multe ori un factor important pe care cei care vor să se mute îl iau în calcul, prima lună în care aceștia se relochează implicând aproape întotdeauna cheltuieli suplimentare, ocazionate de obținerea vizei. (…). În ulimii ani, am observat o tendință în creștere privind relocarea în destnații îndepărtate, ce sunt rapid digitalizate. Azi poți găsi la fel de ușor o conexiune 4G pe plajă sau într-un centru urban de mari dimensiuni”, a spus Ömer Kücükdere, managing director al Nestpick.