Britanicii de la Portland Trust demarează construcția celei de-a treia clădiri din ansamblul de birouri Oregon Park

Ruxandra Popinciuc 14/09/2017 | 15:19 Ştiri
Britanicii de la Portland Trust demarează construcția celei de-a treia clădiri din ansamblul de birouri Oregon Park

Compania imobiliară Portland Trust va începe, în luna octombrie, lucrările de construcție la cea de-a treia clădire din ansamblul de birouri Oregon Park, în urma unei investiții de 50 de milioane de euro. Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu fondul american de investiții Ares Management LP.

Clădirea C va avea o suprafață netă închiriabilă de 25.000 de metri pătrați și urmează să fie livrată la finalul anului viitor. Aceasta va avea șase etaje și va dispune de o parcare subterană pe două nivele. De asemenea, va găzdui cel de-al doilea restaurant Stradale.

Primele două clădiri ale complexului de birouri Oregon Park au o rată de ocupare de aproape 80%, în condițiile în care suprafața închiriabilă totală a acestora este de 44.500 de metri pătrați.

În total, cele trei clădiri ale ansamblului, amplasate în zona Barbu Văcărescu-Floreasca, vor dispune de o suprafață de 70.000 de metri pătrați. Valoarea totală a proiectului este estimată la 140 de milioane de euro.

Clădirea A, prima clădire construită în cadrul acestui proiect, este deținută în totalitate de compania americană Oracle, care ocupă o suprafață de 20.000 de metri pătrați.

Clădirea B este închiriată de firme precum Deloitte Tehnologie, Medicover, Kambi, Europa FM, Markant și Euler Hermes. Reprezentanții Portland Trust estimează că, până la sfârșitul acestui an, întreg spațiul acesteia să fie complet închiriat.

Portland Trust are o activitate de 20 de ani pe piața românească, având în portofoliu proiecte precum Opera Centre, Bucharest Business Park, Floreasca Park Bucharest, Floareasca 169A și Oregon Park.