Bitdefender a cumpărat compania franceză Profil Technology, în cea mai mare achiziție a sa de până acum

Gabriel Bucur 17/01/2017 | 12:42 Ştiri
Bitdefender a cumpărat compania franceză Profil Technology, în cea mai mare achiziție a sa de până acum

Compania Bitdefeder, specializată în securitate informatică, a anunțat preluarea companiei franceze Profil Technology, ca parte a strategiei de expansiune a businessului pe segmentul marilor companii. Este cea mai mare achiziție derulată de Bitdefender până acum.

Prin preluarea partenerului din piața franceză, Bitdefender își întărește poziția în Europa și la nivel global. De asemenea, compania românească își consolideze locul în piața franceză, atât pe segmentul enterprise, cât și în consumer, și adaugă o echipă de 50 de profesioniști în vânzări, marketing și relații cu clienții, anunță Bitdefender, într-un comunicat.

„Franța este o piață cheie pentru noi în viitor. Prin preluarea businessului nostru in-house, vom putea fi mai aproape de parteneri și de clienți și ne propunem să repetăm în domeniul enterprise succesul înregistrat de noi pe piața consumatorilor rezidențiali, mizând pe superioritatea tehnologică a produselor noastre pentru a câștiga o poziție de lider”, a declarat Florin Talpeș, CEO Bitdefender.

Prezent pe piața franceză din 2001, Bitdefender a devenit rapid un jucător puternic în retailul de soluții de securitate cibernetică din Franța, controlând o treime din piața soluțiilor achiziționate în magazine de consumatorii francezi. Bitdefender protejează de asemenea mai mult de un million de calculatoare de business în toate industriile (educație, sectorul public, sănătate, sectorul financiar).

Propulsate de cele mai recente inovații tehnologice, vânzările Bitdefender către mari companii s-au triplat în ultimii trei ani, iar compania a câștigat încrederea marilor clienți în securizarea infrastructurilor hibride. Doar în 2016, Bitdefender și-a stabilit prezentă locală în Italia și Suedia, ca parte a strategiei de expansiune la nivel global, și și-a crescut rețeaua de parteneri cu mai bine de 100% în ultimii doi ani.

Citiți și: Familia Talpeș a vândut deja o bună parte din Bitdefender

Bitdefender a discutat în repetate rânduri despre listarea la bursă, atât înainte de criza financiară, cât și în ultimii ani, scenariile au vehiculat Nasdaq, Bursa de la București și, acum, London Stock Exchenage.

Bitdefender a înregistrat, în 2015, o cifră de afaceri de 87 de milioane de euro, potrivit Ministerului Finanțelor. Totuși, suma nu este completă fără veniturile obținute de compania română în țări precum SUA, Franța, Spania, Germania sau Dubai.

Peste 500 de milioane de dispozitive din toată lumea folosesc softuri Bitdefender. Clienții sunt atât din sfera companiilor, cât și din cea a persoanelor fizice.

 

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.