Barometru Europa FM: Rezultate surprinzătoare în ultimul sondaj IMAS

NewMoney 31/10/2019 | 12:57 Ştiri
Barometru Europa FM: Rezultate surprinzătoare în ultimul sondaj IMAS

Ultimul sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM, arată un clasament surprinzător în cursa pentru alegerile prezidențiale de săptămâna viitoare.

În cazul alegerilor prezidențiale, preferat rămâne Klaus Iohannis. În mod surprinzător, acesta este urmat de Mircea Diaconu. Pe locul trei se află Viorica Dăncilă, iar Dan Barna ocupă de-abia poziția a patra.

Klaus Iohannis are un procent de peste 45%. El este urmat de Mircea Diaconu – cu 16,7%, Viorica Dăncilă – 15,1% și Dan Barna – cu doar 12,6%. Theodor Paleologu se află pe locul al cincilea cu 6,9%.

 

Cine ar câștiga alegerile parlamentare

Dacă duminică ar avea loc alegerile pentru Parlamentul României, PNL rămâne și în această lună în fruntea opțiunilor de vot. PSD își păstreaza locul doi, iar Uniunea Salvați România rămâne pe locul trei – diferenta fiind de aproape 5 procente.

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum – în loc de anul viitor –29,6 dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL – în creștere cu aproape două procente fata de luna septembrie, arată Barometrul EFM, realizat de IMAS în luna octombrie.

PSD își menține locul 2 cu 21,2 la sută, in crestere cu aproape doua procente fata de luna septembrie. USR pierde și în această lună un procent și jumătate, rămâne astfel pe locul trei – cu 16,4%.

Pe locul 4, dar la distanta considerabilă, se află ProRomânia – partidul condus de Victor Ponta – în creștere cu aproape un procent – ajunge la 10,6% din intentiile de vot.

Locul 5 este ocupat acum de UDMR – cu 5,5%, o mică creștere față de luna septembrie. Urmează formațiunea condusă de Dacian Cioloș – PLUS ajunge acum la 4,5%, in scadere fata de luna anterioară.

ALDE – formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu – pierde două locuri. Ajunge pe locul 7, cu 4.3 procente. ALDE pierde astfel 2 procente.

Sondajul a fost realizat de IMAS în perioada 8 -28 octombrie – prin telefon, la comanda Europa FM, pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroare de eșantionare +/- 3,1%. S-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).