Banca Transilvania a încheiat primele șase luni cu profit de jumătate de miliard de lei

NewMoney 10/08/2017 | 11:14 Ştiri
Banca Transilvania a încheiat primele șase luni cu profit de jumătate de miliard de lei

Banca Transilvania a încheiat primul semestru cu un profit net de 496 de milioane de lei, în creștere cu 8% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui raport al băncii. În același timp, profitul net al grupului Banca Transilvania a fost de 513 milioane de lei, înregistrând un plus de 6% față de primul semestru din 2016.

Grupul Banca Transilvania a încheiat primul semestru din acest an cu active de 53,4 miliarde de lei, din care banca deține 53,2 miliarde de lei. Creditele nete – inclusiv leasing – reprezintă 54% din activele grupului financiar Banca Transilvania.

În perioada ianuarie – iunie, la nivel brut și înainte de înregistrarea scoaterilor în afara bilanțului, creditele Băncii Transilvania au crescut, ca sold, cu 5%, pe toate liniile de business ale băncii. În primele 6 luni, BT a acordat 80.000 de credite noi clienților persoane fizice, IMM și Corporate, reprezentând în total peste 6 miliarde de lei.

“Rezultatele noastre confirmă prognozele interne prevăzute în bugetul pentru acest an (…). Bankingul se schimbă radical, cu viteză foarte mare și, înțelegând aceste lucruri, derulăm un program complex de tehnologizare și digitalizare, cu scopul simplificării businessului și a relației noastre cu clienții. (…) În perioada următoare, sperăm să vedem un nivel de predictibilitate mai ridicat al politicilor publice, care să conducă la un ritm mult mai mare de investiții publice și private (…)”, a spus Horia Ciorcilă, președintele consiliului de administrație al Băncii Transivania.

Numărul clienților activi pe segmentul IMM și microcompanii a crescut cu peste 18%  față de aceeași perioadă a anului trecut, la aproape 230.000.

De asemenea, Banca Transilvania avea, la finalul lunii iunie 2017, aproape 3 milioane de carduri, cu un volum de 22 de miliarde de lei, suma tranzacționată în primele 6 luni ale anului. Banca a acordat aproape 35.000 de credite (non-card), iar o creștere semnificativă față de iunie 2016 s-a înregistrat la creditele de nevoi curente: +24% valoric, respectiv +14% numeric.

Pe segmentul de corporate banking, producția nouă de credite s-a ridicat la 2,8 miliarde lei.


Sursă foto: Laszlo Raduly/NewMoney