Remus Borza și Gruia Stoica, acționari la fabrica de medicamente Polisano Pharmaceuticals

Florel Manu 17/01/2017 | 12:19 Ştiri
Remus Borza și Gruia Stoica, acționari la fabrica de medicamente Polisano Pharmaceuticals

Omul de afaceri Gruia Stoica și avocatul Remus Borza, alături de doi parteneri ai săi de la Euro Insol, Nicoleta și Adrian Munteanu, au devenit acționari la fabrica de medicamente Polisano din Sibiu, deținută de familia Vonica.

Cei patru au intrat în acționariatul fabricii de medicamente Polisano Pharmaceuticals printr-o majorare de capital de 28,6 milioane de lei, echivalentul a 31% din acțiunile companiei. Pachetul majoritar al fabricii de medicamente oncologice, reprezentat de 69% din acțiuni, este deținut în continuare de Andreea Loredana Gligor-Vonica, fiica fondatorului grupului Polisano.

Gruia Stoica, prin compania Grampet, pe care o controlează alături de vărul său, Vasile Didilă, deține 15,5% din acțiuni, Remus Borza și Nicoleta Munteanu câte 6,9% fiecare, iar Adrian Munteanu 1,5%. Borza, alături de partenerii săi au obținut acțiunile în urma conversiei unor creanțe, în timp ce Gampet a venit cu un aport de capital.

Președintele Grampet Group, Gruia Stoica, a confirmat tranzacția pentru NewMoney. „Am început discuțiile anul trecut și le-am finalizat la începutul acestui an”, a explicat Gruia Stoica.

Fabrica de medicamente Polisano a fost inaugurată în 2015, în urma unei investiții de circa 70 de milioane de euro. Fabrica este dotată cu linii de fabricație de ultimă generație, iar anul trecut a făcut și primele exporturi de medicamente oncologice în Germania și Spania.

 


FOTO: polisanopharmaceuticals.ro

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.