Aventurile unui nigerian în Mexic: o călă­torie sălbatică, ciudată și con­fuză din care te întorci mai bine-dispus ca niciodată

Oana Borviz 22/06/2018 | 11:42 Timp Liber
Aventurile unui nigerian în Mexic: o călă­torie sălbatică, ciudată și con­fuză din care te întorci mai bine-dispus ca niciodată

O poveste bine împachetată, cu perso­naje tricky, umor bine dozat și efecte de benzi desenate, filmul australianului Nash Edgerton te poartă într-o călă­torie sălbatică, ciudată și con­fuză“ din care te întorci mai bine-dispus ca niciodată.

Acest articol a apărut în numărul 42 (11-24 iunie) al revistei NewMoney

O distribuție bună nu poate garanta aproape niciodată reușita unui film, însă în cazul lungmetrajului „Gringo“, al australianului Nash Edgerton, actorii sunt cei care, dincolo de scenariu și regie, dau greutate filmului.

Alegerea inspirată a actorilor – de la rolul episodic al fiicei lui Michael Jackson, Paris Jackson, rolurile secundare ale lui Charlize Theron și Joel Edgerton (fratele lui Nash) și până la rolul principal al lui David Oyelowo – a făcut ca acest crime comedy să fie salvat din start transformându-l într-o „fărâmă neagră, adesea foarte amuzantă, de pulp fiction, cu o serie de performanțe excep­ționale, în special cea a lui Theron“, după cum îl descrie Empire. Cu perso­naje ciudate amintind de filmele lui Tarantino, așa cum este cel interpretat de Theron (o șmecheră fricoasă, agre­sivă sexual), cu un scenariu foarte bine scris (Anthony Tambakis și Matthew Stone), cu elemente horror și detalii de grație absolută, cu pendulări între un gen și altul (polițist-thriller, comedie), „Gringo“ este o superbă satiră cu in­flexiuni comice.

Povești întortocheate. Oyelowo (care a mai jucat în „Rise of the Planet of the Apes“, „Lincoln“ sau „Jack Reacher“) este personaj titular – Harold Soyinka, un imigrant nigerian frumos și inteligent, dar mai puțin norocos –, ceea ce este foarte bine pus în evidență, chiar dacă aproape toate personajele par a fi pe picior de egalitate. Harold lucrează ca manager la o companie farmaceutică din Chicago, numită Promethium, ai cărei fondatori sunt Richard Rusk (Joel Edgerton ), prietenul lui din liceu, și Elaine (Theron), o femeie fatală care nu obosește să-și folosească farmecul și sex- appealul pentru a dobândi ceea ce vrea.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.