Autoritățile anunță încă două noi cazuri de coronavirus în România

NewMoney 28/02/2020 | 14:52 Ştiri
Autoritățile anunță încă două noi cazuri de coronavirus în România

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru și Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat au anunțat, vineri, că există două noi cazuri de infectare cu coronavirus în România.

Este vorba despre un bărbat din Maramureş şi despre o femeie din Timiş. Cele două persoane s-au întors în țară in Italia.

”Mai avem două confirmări de coronavirus. Un bărbat din Maramureş întors din Italia în 25 februarie. (…) O femeie de 38 de ani din Timişoara, care în 17 februarie a fost o zi la Bergamo, iar în 25 februarie a prezentat simptome. În 27 februarie a mers la spital”, a declarat secretarul de stat în MS Nelu Tătaru.

El a precizat că femeia rămâne internată la Timişoara, iar bărbatul se află la Cluj.

„În ceea ce priveşte cele două cazuri, cazul de la Timişoara este în stare bună, cazul de la Cluj, după ce ieri a suferit o insuficienţă respratorie, astăzi e într-o stare mai bună” a spus Nelu Tătaru.

Acesta a precizat că bărbatul a venit cu maşina personală din Italia, s-a prezentat direct la spital când a intrat în ţară, iar în cazul femeii din Timişoara se face anchetă epidemiologică pentru a stabili contacţii.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că ambii pacienţi vor fi trataţi în centrele regionale unde se află în prezent.

Primul caz de coronavirus din românia a fost cel al unui tânăr de 25 de ani, din județul Gorj.