Asociaţia Ateliere Fără Frontiere organizează „Bursa Locurilor de Muncă” pentru refugiaţii ucraineni

NewMoney 29/09/2023 | 17:22 Ştiri
Asociaţia Ateliere Fără Frontiere organizează „Bursa Locurilor de Muncă” pentru refugiaţii ucraineni

Asociația Ateliere Fără Frontiere va organiza „Bursa Locurilor de Muncă” la Colegiul Economic Viilor, București, pe 30 septembrie între orele 9:00 și 15:00.  Evenimentul este dedicat creșterii angajabilității persoanelor refugiate din Ucraina, precum și persoanelor din țară care au dificultăți în a-și găsi un loc de muncă, sau care provin din medii defavorizate.

Participanții care vor veni la „Bursa Locurilor de Muncă” vor beneficia la fața locului, printre altele, de ajutor în redactarea CV-urilor și scrisorilor de intenție, în cazul în care nu au aceste documente, traducători pentru persoanele din Ucraina care au nevoie și mediere între participanți și angajatori.

Ateliere Fără Frontiere este printre primele asociații care a acceptat angajarea refugiaților din Ucraina, atât în cadrul atelierelor proprii, cât și printr-o serie de servicii menite să deschidă accesul acestora către locurile de muncă din România. Asociația a organizat în ultimul an cursuri gratuite de limba română pentru aproximativ 224 de persoane, workshop-uri dedicate înțelegerii caracteristicilor juridice ale mediului de muncă în România, workshop-uri de redactare CV-uri, activități de consiliere și evaluare pe piața muncii, precum și evenimente comunitare pentru refugiații din Ucraina. Evenimentul face parte din proiectul “Support to self-reliance of vulnerable refugees from Ukraine” finanțat de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) și este realizat cu sprijinul AJOFM Ilfov.