Arctic Stream anunță o creștere cu 150% a veniturilor și cu 135% a profitului la sfârșitul T3 2022

Andrei Dumitru 15/11/2022 | 10:51 Ştiri
Arctic Stream anunță o creștere cu 150% a veniturilor și cu 135% a profitului la sfârșitul T3 2022

Arctic Stream, integrator de infrastructură și securitate IT și emitent listat la Bursa de Valori București (BVB) sub simbolul AST, a realizat, la sfârșitul celui de-al treilea trimestru din 2022, un profit net de 4,28 milioane de lei (0,87 milioane de euro), în creștere cu 135% față de profitul realizat la finele primelor nouă luni de anului trecut. 

Veniturile companiei au fost de 53,95 milioane de lei (11,02 milioane de euro), la finele T3 2022, reprezentând o creștere de 150% față de cele 21,54 milioane de euro (4,40 milioane de euro), realizate la încheierea aceluiași trimestru din anul anterior.

Ținând seama de bugetul de venituri și cheltuieli (BVC), anunțat de conducerea companiei la începutul acestui an și aprobat de acționari în aprilie, Arctic Stream și-a depășit previziunea privind cifra de afaceri (situată la 46,65 milioane de lei) cu 7,28 milioane de lei, respectiv cu 15,6%, încă din primele trei trimestre ale acestui an.

În privința profitului, suma realizată la finele T3 2022 reprezintă 84,88% din estimarea din BVC (5,05 milioane de lei). În ultimul trimestru al acestui an, compania ramâne optimista în ceea ce privește depășirea estimării de profit pentru 2022.

În primele 10 luni ale anului  2022, Arctic Stream a crescut considerabil volumul de vânzări semnând peste 100 de contracte, majoritatea cu termen de implementare programat a se încheia anul acesta, precum și altele cu o durată mai îndelungată, de 1-2 ani.

Luna trecută, Arctic Stream a anunțat semnarea a două contracte semnificative cu clienți din sectorul public. Unul este în valoare de 11,40 milioane de lei, fiind semnat în asociere cu alt agent economic, iar celălalt se ridică la valoarea de 5,19 milioane de lei, reprezentând un contract subsecvent contractului-cadru, cu o valoare maximă estimată la 34,9 milioane de euro, anunțat la începutul lunii iulie.

„De-a lungul primelor nouă luni ale anului 2022 am văzut la orizont premise economice mai puțin optimiste, precum accelerarea inflației, declanșarea unui război în vecinătatea României, creșterea prețurilor la energie și un nou val de întârzieri în lanțurile logistice. Toate acestea au influențat, în mai mică sau mai are măsură, activitatea Arctic Stream, aducând presiuni suplimentare asupra echipei, care a găsit soluții de rezolvare a dificultăților apărute, mai ales cu privire la respectarea termenilor de livrare din contracte. Le mulțumesc colegilor pentru munca depusă, care ne-a permis nu doar finalizarea cu succes a tuturor contractelor, ci și semnarea unora noi. Am încredere că, indiferent de ce turbulențe economice ne așteaptă, business-ul nostru își va menține creșterea și în anii următori, pentru că direcția pieței în care activăm este ascendentă. Mediul privat, alături de instituțiile publice centrale și locale, universitățile și alți actori economici și sociali derulează deja, ori sunt pe cale să deruleze, proiecte de transformare digitală. Or, pentru succesul acestora, au nevoie de infrastructuri de date și securitate IT complexe și sigure, iar experiența noastră pe piața integratorilor de soluții IT a devenit tot mai relevantă și se îmbogățeste permanent”, a declarat Dragoș Octavian Diaconu, fondator și director general al Arctic Stream.

În trimestrul al treilea din 2022, în urma desfășurării unui proiect cu Banca Europeană pentru Reconstructie și Dezvoltare(BERD), Arctic Stream a trecut printr-un proces de rebranding, derulat împreună cu agenția Inoveo. Ca urmare a proiectului, emitentul pe BVB cu stock ticker-ul AST are o nouă identitate vizuală a brandului și un nou slogan – „Going the Extra Mile” – care reflectă disponibilitatea companiei de a construi relații strategice, de încredere și durabile, cu partenerii de tehnologie și clienții săi.

Raportul financiar integral al Arctic Stream, pentru primele nouă luni ale anului 2022, este disponibil pe pagina emitentului, de pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, și pe site-ul companiei.