Alertă de la ANM! Un val de praf saharian, din nou deasupra României

Elena Marinescu 16/04/2024 | 14:51 Ştiri
Alertă de la ANM! Un val de praf saharian, din nou deasupra României

Meteorologii atrag atenţia că un fenomen periculos va afecta şi ţara noastră în aceste zile, pe lângă răcirea accentuată a vremii, după o perioadă cu temperaturi neobişnuit de ridicate.

Potrivit specialiştilor de la ANM, o masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană va ajunge deasupra României pe parcursul zilei de marţi, deplasându-se apoi către Marea Neagră şi Ucraina. Depunerile de praf vor putea fi observate în zonele şi intervalele cu ploaie.

Depuneri de praf şi în timpul ploilor

”În perioada 16 aprilie ora 12 – 18 aprilie ora 00, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii al unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei.

Această masă de aer va ajunge deasupra României pe parcursul zilei de marţi (16 aprilie), iar depunerile de praf vor putea fi observate în zonele şi în intervalele în care va ploua”, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit sursei citate de News.ro, în noaptea de miercuri spre joi, masa de aer încărcată cu particule de praf se va deplasa spre Marea Neagră şi Ucraina.