AFI a închiriat aproape integral clădirile de birouri din Cotroceni pe care le va vinde

Andreea Neferu 15/12/2016 | 18:37 Ştiri
AFI a închiriat aproape integral clădirile de birouri din Cotroceni pe care le va vinde

Complexul de birouri AFI Park, aflat în portofoliul israelienilor de la AFI, a ajuns la un grad de ocupare de 97%. Ultimele două clădiri ale proiectului, 4 și 5, au atins o rată de ocupare de 95%, după ce au atras noi chiriași.   

Printre cei mai recenți chiriași ai imobilelor se numără furnizorul indian de servicii IT&BPO Hexaware Technologies, cu 1.100 de metri pătrați, compania americană Asentinel, specializată în soluții pentru tehnologie (1.000 de metri pătrați), respectiv BullGuard Software din Statele Unite, care activează în domeniul securității consumatorului (1.500 de metri pătrați).

De asemenea, furnizorul britanic de servicii IT Endava și-a extins cu 3.000 de metri pătrați spațiile deținute în birourile AFI, în timp ce compania internațională de nutriție Wellness Center și-a deschis un centru în clădirile israelienilor.

”AFI Park, parcul de business de 70.000 de metri pătrați închiriabili din portofoliul companiei, se apropie de atingerea unei rate de ocupare de 100%”, a spus David Hay, CEO al AFI Europe România.

AFI a semnat recent o scrisoare de intenție neangajantă pentru vânzarea proiectului de birouri AFI Park, construit în jurul centrului comercial AFI  Cotroceni, după ce în luna iunie grupul israelian anunțase că a semnat o scrisoare de intenție doar pentru vânzarea primelor trei clădiri. Numele cumpărătorului nu a fost dezvăluit, iar valoarea estimată a clădirilor este de 164,5 milioane de euro.

Israelienii vor dezvolta două noi proiecte, birourile AFI Tech Park, situate în București și care vor avea o suprafață închiriabilă de 50.000 de metri pătrați, respectiv proiectul mixt AFI Brașov, amplasat în centrului orașului de sub Tâmpa. Acesta din urmă va include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și 20.000 de metri pătrați de spații de birouri.

De asemenea, AFI mai are în plan să dezvolte un parc de retail pe un teren de 80.000 de metri pătrați pe care îl deține în Arad, respectiv un proiect mixt pe terenul de 148.000 de metri pătrați pe care îl are în cartierul Bucureștii Noi din Capitală.


Sursă foto: AFI 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.