Afacerile Dent Estet, parte a MedLife, au crescut cu 31% până la 6,5 milioane de euro în primele nouă luni ale anului

Cristina Dobreanu 13/11/2017 | 12:56 Ştiri
Afacerile Dent Estet, parte a MedLife, au crescut cu 31% până la 6,5 milioane de euro în primele nouă luni ale anului

Dent Estet, companie membră a grupului MedLife, a încheiat primele trei trimestre ale anului 2017 cu o cifră de afaceri de aproximativ 6,5 milioane de euro, în creștere cu 31% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cea mai mare contribuție la cifra de afaceri au avut-o serviciile prestate în clinicile de adulți (65%), urmate de cele pentru copii și adolescenți (29%) și de laboratorul dentar (6%), potrivit companiei.

Creșterea cifrei de afaceri se datorează atât interesului din ce în ce mai mare pentru servicii stomatologice premium, cât și cererii pentru tratamente complexe și digitalizate care a determinat o majorare a venitului mediu pe fiecare vizită. În total, aproximativ 17.500 de pacienți au trecut pragul clinicilor anul acesta.

“În perspectivă, ne propunem să menținem un ritm de creștere ascendent prin investiții constante în tehnologie de ultimă generație, în supraspecializarea medicilor, dar și tratamente din ce în ce mai complexe”, susține Mihai Marcu, Director General al MedLife.

Digitalizarea serviciilor este un motor al dezvoltării Dent Estet, iar introducerea tehnologiilor și tratamentelor complet digitalizate contribuie semnificativ la consolidarea poziției de lider a grupului de clinici dentare.

CITEȘTE ȘI: Cum a transformat o doctoriță frica de dentist în cea mai puternică rețea de stomatologie din România

„Deschiderea primei clinici stomatologice complet digitalizate din România, proiect de mare amploare realizat alături și în cadrul familiei MedLife, a determinat o creștere vizibilă, într-un timp record, a interesului pentru tratamente digitale complexe dedicate adulților, a numărului de pacienți și a cifrei de afaceri”, declară Cristian Taban (foto), Director Executiv Dent Estet.

Conform unui studiu realizat recent, piața românească a serviciilor de medicină dentară a ajuns, în prezent, la un milliard de lei și este dominată de companiile private care dețin peste 90% dintre clinicile și cabinetele stomatologice din țară. Cifrele înglobează date de la peste 4.300 de cabinete, care au in total peste 10.000 de angajați.

Grupul de clinici Dent Estet a fost fondat de Oana și Cristian Taban, în urmă cu aproape 20 de ani. Echipa este formată astăzi din 250 de specialiști, dintre care 86 sunt medici. Dent Estet deține 8 clinici stomatologice multidisciplinare în București și Timișoara, destinate tuturor categoriilor de vârstă, 3 divizii de excelență unice în România (Implant Division, Esthetic Division și Advanced Orthodontic Division), un laborator de tehnică dentară digitală și 2 studiouri foto digitale specializate.

Din anul 2016, Dent Estet face parte din grupul MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe plan local.

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.